08.03.2016 Uzakyol II. Makinist Ana Makine Opr.

Madebyid

Küpeşteci
Denizci
08.03.2016 tarihinde girmiş oldugum Uzakyol II. Müh/Mak. , Ana Makine sınavından aklımda kalanlar. ;

* hangi dizel makinesi deniz suyu ile sogutulur , kucuk guclu yuksek devirli motor , sürat tekne dizel motorları ikisi arasında kaldım

* ters akımlı supurme sakıncası , kısa devre olacak cevabı

* 4 zamanlı dizelde valf tayming , devir sayısı ve meyil açısından

* modern dizel makine kurumsal cevrimi sıklar farklı ben ciftikili akım dedim. sabathe ler ottolar yok şıklarda

* yasal olarak maks. derece gemi yakıt tankı ısıtma sıcaklıgı ben 45 derece yaptım. (burda soru eksik ana tanklar mı yoksa sett tk mı belirtmemiş) şıklar yakın bırbırıne 50-60-70-40 ben 45 yaptım.

* hangisi reaksiyon türbini değildir diye bir soru vardı ? dami pistonlu sıkıını ısaretledim.

* makinelerde neden turbosarj uygulanır sorusu vardı. bi tane cok uzun sık var dogru cevap o sıkların bırınde yakıt puskurtur diyor onun icin yukarıdaki hepsi işaretlemeyin !! uzun cevap dogru D şıkkı.

* governor temel elemanı - uzun sık merkezkac agırlık gibi olan.

* pv diyagramında hangisi gorulur diye bı soru vardı yeni sanırım. e sıkkı yaptım. digerleri sıcaklık gosterır diyordu. kapalı diyagramda '' yanmanın baslangıcını gösterir sanırım sık buydu

* egzost portları tıkanırsa , rilif valf atar cevabı işaretledim. denizcilik fakultesi 406. soru

* kızgın buhar yas buhar ısınması sorusu vardı disuperhiter işaretledim ben.

* hangisi srast parcası degil. A şıkkı Pinler. Pdf 78. soru

* asagıdakilerden hangısı Ana makine yağ pompasının yaglamadıgı bölüm kısım , kroshed blogu - silindir arasında kaldım. silindir püskürtmeli lubrikeytırlarla yaglandıgı icin silindir dedim yanlıs olabilir.

* yüksek kükürt içerikli yakıtı sürekli olarak kullanan gemi dizel makinesi , '' silindir laynerinin aşınması hızlanacaktır ''

* tornacark baglanan makıne sılındırler acık olarak döndürülmeli

* 4 zamanlı makıne emme valflerı yerıne , subap yayları ile oturturulur kitapta var. pdf 60.soru

Herkese bol şans aklımda kalanlar bunlar. ben 85 aldım. geçtim. 3 tane yanlıs var emin değilim dediklerimi tekrardan gözden geçiriniz.

ARKADASLAR EK OLARAK BIR SEY DEMEK ISTIYORUM MAKINECILER OLARAK PAYLASIMDA BIRAZ AGIR KALIYORUZ GUVERTEYE GORE LUTFEN BIRAZ DAHA PAYLASIMCI OLALIM SIZIN O ONEMSEMEDIGINIZ BIR SORU BIZIM HAYATIMIZI KURTARIR BELKI HERKESE BOL SANSLAR DILERIM BASARILAR.

Geri