21.12.2015 izmir uzakyol vrd.zbt
Vardiya standartları, Arkadaşlar sorular genel olarak eskiydi.şekilli sorulardan 1 tane bile gelmedi
Benim yeni gördüğüm sorular aşağıdakilerdir.
1--- Gemi limandayken sigorta zorunlulugu gereği,makinecilerden kimler olmak zorundadır.
A. Herhangi bir makine zabiti
B 2. Yada 3 . çarkçı
C böyle bir kural yoktur
D çarkçıbaşı yada 2.çarkçı
Ben D yaptım
2---kural 1b ye göre aşagıdaki alanlardan hangisi kuralda geçen alanlardır
1demir yerleri 2iç sular 3limanlar 4 göller
Cvp hepsi
3---Aşağıdakilerden hangisi kuvvetle yürütülen gemi tanımına uymaz
A dizel makineleri olan romorkör
B yelkenli tekne
C yelkenli ve makine gücü ile giden tekne
D kıçtan takmalı motoru olan kano ***
4---Seyir halinde ancak üzerinde yol olmayan hangi tekne borda fenerlerini göstermek zorundadır.
A kumanda altında olmayan
B iterek yada çekerek yedekleme yapan***
C yelkenli
D balıkçı
4---boyu 110 metre demirli tekne kısıtlı görüşte hangi ses işareti.
cvp-1 dk. uzun olamayan aralıklarla 5 sn. süresince kampana çalınır.
5- Trafik ayrım düzeni kurallarına göre aşağıdaki teknelerden hagisi iç bölgede seyredemez.
(yanlış yaptıgım 3 sorudan biri bu sanırım)
a balıkçı
b yelkenli***
c boyu 20m.den kısa
d boyu 20m.den uzun
e hepsi
***hangisi emniyetli hıza düşmeyi gerektirmez.
a-deniz ve hava durumu meteorrolojik şartlar
b-kısıtlı görüş
c-seyre mani su derinliği kısıtlı sular
d-gemideki yükün cevreye ve insan sağlıgına olan tehlikeler***
seyir halinde ancak üzerinde yol olmayan (durup su üzerinde ilerlemeyen) kuvvetle yürütülen hangi tekne borda fenerlerini gösterir;
a-kumanda altında olmayan
b-iterek yada çekerek yedekleme yapan tekne***
c-balıkçı
d-yelkenli
e hatırlamıyorum
147. Kısıtlı görüş koşullarında sadece radarda tespit edilen bir hedefe aşağıda belirtilen hareketlerden hangisi uygulanabilir.
A) Yetişilen bir tekne hariç, kemere doğrultusunun ilerisinde bulunan bir tekne için rotanın iskeleye alınması
B) Yetişilen bir tekne hariç, kemere doğrultusunun ilerisinde bulunan bir tekne için rotanın sancağa alınması
C) Rotanın kemere doğrultusunda veya kemer doğrultusunun gerisinde olan bir tekneye doğru sancaktan dönüşle değiştirilmesi
D) Rotanın kemere doğrultusunda veya kemer doğrultusunun gerisinde olan bir tekneye doğru iskeleden dönüşle değiştirilmesi
E) Hiçbirisi uygulanamaz
67. Bir diğerini borda bordaya yedekleyen şehirhattı gemileri hangi fenerler ile durumlarını belirtirler.
A) Yedekleyen tekne bir adet bas silyonunu.boyu 50metreden uzun ise grandi silyon fenerini
Borda fenerlerini pupa fenerini ve ufkun her yönünden görünür üst üste iki adet kırmızı
fenerlerini yedeklenen tekne ise silyon fenerini borda fenerlerini ve pupa fenerlerini gösterirler
B) Yedekleyen tekne üst üste iki adet pruva silyon fenerini boyu 50 metreden uzun ise ilaveten
bir adet grandi silyon fenerini, borda fenerlerini ve pupa fenerini yedeklenen tekne ise borda fenerleri ve pupayı gösterir***
ben 85 ile geçtim.
geri kalanlarda kitaptan ancak değiştirilmiş olabiliyor.kitaptaki sorulara çalışarak .DÇÖT Bir kez en ince detayına kadar okursanız kesin geçersiniz.
Vardiya standartları, Arkadaşlar sorular genel olarak eskiydi.şekilli sorulardan 1 tane bile gelmedi

Benim yeni gördüğüm sorular aşağıdakilerdir.
1--- Gemi limandayken sigorta zorunlulugu gereği,makinecilerden kimler olmak zorundadır.
A. Herhangi bir makine zabiti
B 2. Yada 3 . çarkçı
C böyle bir kural yoktur
D çarkçıbaşı yada 2.çarkçı
Ben D yaptım
2---kural 1b ye göre aşagıdaki alanlardan hangisi kuralda geçen alanlardır
1demir yerleri 2iç sular 3limanlar 4 göller
Cvp hepsi
3---Aşağıdakilerden hangisi kuvvetle yürütülen gemi tanımına uymaz
A dizel makineleri olan romorkör
B yelkenli tekne
C yelkenli ve makine gücü ile giden tekne
D kıçtan takmalı motoru olan kano ***
4---Seyir halinde ancak üzerinde yol olmayan hangi tekne borda fenerlerini göstermek zorundadır.
A kumanda altında olmayan
B iterek yada çekerek yedekleme yapan***
C yelkenli
D balıkçı
4---boyu 110 metre demirli tekne kısıtlı görüşte hangi ses işareti.
cvp-1 dk. uzun olamayan aralıklarla 5 sn. süresince kampana çalınır.
5- Trafik ayrım düzeni kurallarına göre aşağıdaki teknelerden hagisi iç bölgede seyredemez.
(yanlış yaptıgım 3 sorudan biri bu sanırım)
a balıkçı
b yelkenli***
c boyu 20m.den kısa
d boyu 20m.den uzun
e hepsi
***hangisi emniyetli hıza düşmeyi gerektirmez.
a-deniz ve hava durumu meteorrolojik şartlar
b-kısıtlı görüş
c-seyre mani su derinliği kısıtlı sular
d-gemideki yükün cevreye ve insan sağlıgına olan tehlikeler***
seyir halinde ancak üzerinde yol olmayan (durup su üzerinde ilerlemeyen) kuvvetle yürütülen hangi tekne borda fenerlerini gösterir;
a-kumanda altında olmayan
b-iterek yada çekerek yedekleme yapan tekne***
c-balıkçı
d-yelkenli
e hatırlamıyorum
147. Kısıtlı görüş koşullarında sadece radarda tespit edilen bir hedefe aşağıda belirtilen hareketlerden hangisi uygulanabilir.
A) Yetişilen bir tekne hariç, kemere doğrultusunun ilerisinde bulunan bir tekne için rotanın iskeleye alınması
B) Yetişilen bir tekne hariç, kemere doğrultusunun ilerisinde bulunan bir tekne için rotanın sancağa alınması
C) Rotanın kemere doğrultusunda veya kemer doğrultusunun gerisinde olan bir tekneye doğru sancaktan dönüşle değiştirilmesi
D) Rotanın kemere doğrultusunda veya kemer doğrultusunun gerisinde olan bir tekneye doğru iskeleden dönüşle değiştirilmesi
E) Hiçbirisi uygulanamaz
67. Bir diğerini borda bordaya yedekleyen şehirhattı gemileri hangi fenerler ile durumlarını belirtirler.
A) Yedekleyen tekne bir adet bas silyonunu.boyu 50metreden uzun ise grandi silyon fenerini
Borda fenerlerini pupa fenerini ve ufkun her yönünden görünür üst üste iki adet kırmızı
fenerlerini yedeklenen tekne ise silyon fenerini borda fenerlerini ve pupa fenerlerini gösterirler
B) Yedekleyen tekne üst üste iki adet pruva silyon fenerini boyu 50 metreden uzun ise ilaveten
bir adet grandi silyon fenerini, borda fenerlerini ve pupa fenerini yedeklenen tekne ise borda fenerleri ve pupayı gösterir***
ben 85 ile geçtim.
geri kalanlarda kitaptan ancak değiştirilmiş olabiliyor.kitaptaki sorulara çalışarak .DÇÖT Bir kez en ince detayına kadar okursanız kesin geçersiniz.