Baş Mühendislik Sınavları Hakkında...

munluer

Küpeşteci
Denizci
arkadaşlar selamlar yeni bitirdim sınavları öncelikle ana makına ve yardımcı piyasadaki soruları çözüp çalışıp girerseniz yaparsınız çünkü halen bu soruların içinden çıkıyor.1 yada 2 tane soru farklı geliyor onlarda ya cevabı değişik yada cevap soru olmuş soru ise cevap 2500 soruluk ana makine ve 1697 soruluk gemi yardımcı makineleri notları çalışılırsa çok rahat geçiliyor. İngilizce ve hukukda aynı şekilde 300 400 soruluk kaynaklarla geçiliyor.

Amaaa gemi inşaa biraz zor piyasadakilerden farklı sorular ve bilmediğimiz daha doğrusu yorum yapamadığımız sorular geliyor.70 ile kıl payı geçtim.Örneğin
Cevabı başlangıç surveyi olan bir soru vardı.
Bir dubanın yani dikdörtgen prizma şeklindeki yüzer cismin kg sini falan bulma vardı salladım tutmadı muhtemelen.
Bir geminin f merkezinin şu uzaklığına şu kadar yük konuluyor trim ne kdar değişir diye bi soru.
Mastori ile iligili aşağıdakilerden hangisi doğrudur demiş salladım muhtemelen tutmadı.
Gemi surveyleri ne kadar önce veya ne kadar sonra yapılabilir. şıklar 3ay önce/3aysonra 6ayönce/6aysonra gibiydi ben 3ayönce/3ay sonrayı işaretledim.
Bir transfer esnasında aşağıdakilerden hangisi yapılmaz gibi soru cevaplarda tankların hava firarı kapatılır gibi şık vardı onu işaretledim muhtmelen doğru.Dikkatle çalışın.Sınavları tek haftaya sıkıştırmayın ana makine ve gemi yardımcı ile ilgili çalışılması gereken çoksoru var yetiştiremezsiniz.
Ha birde cevabı jeneratör arızası diye bir soru var gemi inşaada kolay gelsin umarım yaparsınız.
İngilizce ve hukuk hala kolay ve değişik sorular çok az en fazla 2 değişik soru bunlarada yorum yapıp çözebilirsiniz.Kolay gelsin allah selamet versin.

ayrıca gemi inşaada tanımlara yani kg gm vs... çalışın soruların sadece tek cevaplarını ezberlemeyinki yorum yapabilesiniz..

Geri