Cruise Gemilerinde çalışabilmek Için Ne Yapmalıyım?

Zor...

Bilgim dahilinde gerçek cruise gemilerinde bunu başarmış birini tanımıyorum bizden...

Ve derim ki ;

En az uluslar arası geçerliliği olan 3 diliniz varmı...

Mesleki anlamda cruise larda 5 incilikten başlayarak her kademeyi yaşadınız mı...(5 inci tabirini şehven kullanmadım)...

İngiliz İtalyan Danimarka Norveç vb gibi ek milliyetiniz var mı...

Sadece kaptanlık yetmez bu tür gemilerde şart olan salon Kaptanlığı öğretisi ve yatkınlığı kişisel özelliklerinizde var mı...

45 yaşında bile hala Staff captain olmayı göze alabiliyormusunuz ve uzun bir süre daha Kaptan olabilmek için çok çeşitli denemelerden geçmeyi kabul ediyormusunuz...

Uzatmıyım anlatsam roman olur sabaha dek sürer ki bu sadece Türkiye çaplı yolcu gemilerinde uzun süreli Chf Off lik tecrübelerimden akla ilk gelenler

Yazacak çok şey var ama gerçek anlamında cruise gemilerinde Kaptanlık bu milliyetle ve bu genel meslek anlayışıyla , zor çok zor...

Gene de imkansızı başarmak için yeterli azim güç ve çalışkanlık varsa umarım şans yanında olur başarırsın

All the Best

zabit olarak calısabılmenız en az uzakyol 1. zabit ehliyet ,ingilizce marlins ve eşdeğer testden iyi not almak,yolcu gemisi kursuna gitmiş olmak ve hızlı can kurtarma botu sertıfıkası mevcut olmak ve cv nızde iyi bi sırkette 2-3 kontrat atmanız ve işinize hakım olmanız yeterlı olacaktır,daha önce calısan arkadaslar vardı ama halıhazırda varmı bılmıyorum ımkansız degıl kendınıze guvendıkten sonra basaramayacagınız ıs yok ,3 dil vs gereklı degıl zaten su ankı pıyasada calısan rus polonya vs mılletden olanlar ıngılızceyı zor konusuyor, cogu personel crewıng agency lerden oralara gıdıyor yanı dırek sırkete basvurmanız sızı on plana atmaz ,karısık personel, imkansız değil ama ugrasmak peşinden koşmak lazım,ılk once ufak bı avrupalı sırketde general kargo gemılerınde calısın uzun surelı shengen almak ıcın sonra yolcu ya zıplarsınız ılk fırsatta,shengen olayından dolayı cogu sırket ıcın 3. tercıh sebebısınız,avrupalı herhangıbı sırkette 2-3 senelık multı shengen alabılırsınız,turk sırketlerınde mumkun olan en kısa shengen e basvuruldugundan dolayı ısınızı zora sokar

Geri