Öncelikle merhaba.Ben makina stajımı tamamlayıp,sınavları bitirip zabitliği almaya hak kazandım.Geçen salı makina zabitlik başarı belgemi almaya limana gittim ve yeterlilik için başvurumu yaptım.Liman görevlisi benden yeterlilik yükseltme ücreti,cüzdan yenileme ücreti ve 2 stcw ücretini yatırmamı istedi.Tamam yatırdım.Geldim tekrar sıra numarası aldım tabi sabah geldim ancak öğleden sonrayı buldu bekleyişler.Sıra geldi neyse evrakları dekontları verdim başvuru kağıdına da adam kendi yazdı 2 stcw diye sonra bana niye 2 tane yatırdın dedi 3 tane olacak dedi.Tamam ne yapmam gerekiyor hemen bir koşu yapayım dedim.Yok gerek yok.Sorun çıkar mı ? Yok çıkmaz dedi. Bu işlerle yeni ilgilendiğim için soruyorum.Bir sıkıntı olur mu? liman cüzdanımda 4 temel stcw vardı.Vardiya tutma ve can kurtarma araçlarını kullanma yeteliliği yoktu.Bir de yeni yönetmeliğe göre limanda konuşulanlardan duyduğum kadarıyla güvenlik sertifikaları ve makina zabitliği ERM sertifikası zorunlu mu? Zorunluysa izlemem gereken yol nedir?