10.02.2018 Gemi Adamı Yönetmeliğinde Değişiklik

Bu yönetmeliğe göre 4 yıllık fakülte mezunları uzakyol 2. Mühendis veya uzakyol birinci vardiya zabitliğine terfide yds zorunluğu var mı?

Ben genel hatlarıyla çoğu maddeyi okudum ama şöyle bir durum var eskisinden farkını bilmek için eskisini bilmek lazım. Denildiği gibi yukarıda yds veya dengi bir sınavdan belirlenen puanı almak gerekiyor. Hali hazırda uzakyol olanlar için böyle birşey mevcut değil cunku yönetmelikte soyle diyor yönetmelikle belirlenen ingilizce şartını yerine getirmiş olmak ki zaten hali hazırda uzakyol iseniz bu şartı universitenizde almış olduğunuz ingilizce eğitim karşılıyor.

Bir de son olarak bu yönetmelikten öncesine kadar gemi güvenlik zabiti nin 5 yıl da 1 yıllık hizmet ile bu stcw belgesini uzatması olayı kalkmıştı yeniden kursa gitmesini gerektiriyordu şimdi yeniden 5 yıl da 1 yıl hizmet ile bu belge yenilenebiliyormus.

Merhabalar,

Yönetmelik değişikliğinin halihazırda uzakyol olanları da kapsadığını düşünüyorum. Kurslardan mezun olan değerli meslektaşlarımız, uzakyol olarak görev yapmaktadırlar; ancak pek çoğu ingilizce hazırlık okumadıkları, ek olarak ingilizce eğitimi almadıkları için maalesef yasa değişkliğinden uzakyol olsalar dahi etkilendikleri kanatindeyim.

Gemiadamları sınav yönetmeliğinde, Beşinci kısım dikkate alındığında İngilizce başarı esasları açıklanmıstır. Ek olarak http://www.kaptanhaber.com/okul-gemisi-2018-yilinda-kizaga-konulacak/47557/ söz konusu linkte bu yönetmelik değişikliğinin habercisi niteliğindeydi. Temel amaç denizcilerin ingilizce seviyesinin yetersiz olduğu düşünüldüğünden, bu seviyeyi yukarı çekmek. Hatta son duyumlar, her yeterlilik yenilenişinde de yds şartı getirileceği yönünde.

http://denizmevzuat.udhb.gov.tr/dosyam/EgitimSinavYonergesi.pdf

Bir bilgi kirliliği var ama bakalım.Herkes kendıne göre yorumluyor ama söylenmek istenen ile anlaşılan bambaşka değerli denizci kardeşlerim hiç kimsenin dediğine kulak asıp tedirgin olmayınız .

Arkadaşlar yeterlilik belgelerinin 5 yil geçerliliğinden sonra 5 yıl içerisinde 1 yıllık hizmet ile 5 yıl daha geçerlilik süresi alinabiliyordu. Şimdi bu şarta extra olarak sınav konulmuş. Bakınız yeni yönetmelik madde 49.

Kaçırdıgınız bır nokta var bence.Şu ki;hızmet ıle kanıtlayamazsanız sınava tabıı tutulursunuz dıyor.Sınava gırmezsenız bır alttakı yeterlılıge dusurulursunuz.

yenıleme ıslemlerı

madde 49

yenileme işlemlerınde 60 ayda 12 ay hızmet veya son 6 ayda 3 ay hızmet sartına ıstınaden
1-ıdarenın acmıs oldugu sınavı gecmek
veya
2-tamamlama kursuna gıdıp egıtım almak

yenıleme ıslemlerınde

yds sartı getırılmıs fakat sınav egıtım yonergesınde gormedım.

bu hafta yenı yonerge cıkacakmıs burda yazıldıgı soylenıyor.

takıp edıp gorelim.

Merhabalar,

Gemi adamları sınav yönetmeliği yeni haliyle yayınlanmıstır. Yds ile ilgili hususta yeterliliklere göre yds den alınması gereken basarı puanları, yds den muaf olma hususu ve yds sınavının 5 yıl gecerli olduğu vurgulanmıştır. Ancak hali hazırda yönerge yayınlanmadan sınava girme hakkını elde etmiş, sınava girmekte olan kişilerin durumu hakkında bilgiye ulasamadım..

konu hakkında bilgisi olan arkadaslar bilgileriniz paylasırsanız cok sevinirim

e yds de gecerli bildiğim kadarıyla. Aksi taktirde piyasadaki gemiadamı sayısında inanılmaz azalma olur ek olarak 7.01kursunda olan arkadaslarım suan e yds sınavına hazırlanmaktalar.. Sadece yds değil aslında yds ve dengi sınavlar orneğin toefl ama ona hiç bulasmamak gerek

Geri