11 OCAK 2021 VARDIYA U.1ZBT Yeni Soru

cosecant

Küpeşteci
Denizci
Daha önce karşılaşmadığım veya hatırlamadığım sorular, cevaplardan emin değilim.

1- DÇOT 'e göre genişliğin tanımı?
-moulded breadth
-yüklü genişlik
-yüksüz genişlik
-en büyük genişlik xx

2-Resimdeki ışıkları gösteren tekne?

B6bUqw9g_seyir.png

-içinde pilot olan demirdeki tekne
-içinde pilot olan seyir halinde üstünde yol olmayan tekne xx
-içinde pilot olmayan tekne

1- en büyük genişlik

KURAL: 3 Genel Tanımlamalar
(j) Bir teknenin "boyu" ve "eni" sözcükleri: O teknenin tam boyu ve en geniş eni anlamlarına gelecektir.
(j) The words "length" and "breadth" of a vessel mean her length overall and greatest breadth.

Length overall (LOA) means the length of a ship measured from the foremost point of the stem to the aftermost part of the stern. ... Breadth (B) means the width of a vessel at the widest point.

2 için soru biraz garip.
ustte kırmızı altta beyaz ve yeşil sancak seyir feneri ile ben bunu pilot botu olarak tanımlıyorum.

KURAL: 30 Demirli ve Karaya Oturmuş Tekneler
(b) Boyu 50 metreden daha kısa olan bir tekne bu kuralın (a) paragrafında belirtilen fenerler yerine en iyi görülebilecek bir yerinde ufkun her tarafından görülen bir beyaz fener gösterebilir.

diyor ama bu vatandaş seyir feneri de gösteriyor. o zaman üzerinde yol olmayan ama demirlemiş ve içinde de pilot olan bir tekne diye abese iştikal ediyor.

KURAL 30 a istinaden ben olsam içinde pilot olan demirdeki tekne cevabını veririm.

Seyir halinde kılavuzluk işiyle uğraşan tekne; beyaz-kırmızı + borda + pupa fenerlerini yakmalı. Şekildeki fenerlerin görünme açıları bu kurala (DÇÖY Kural-29) uymuyor. O yüzden soru hatalı gibi...

:)

Geri