21.01.2015 GASM İSTANBUL MERKEZ VARDİYA STANDARTLARI SINAVI
Akademinin soru bankasından 14 soru geldi arkadaşları diğer gelen sorularıda paylaşıyorum.
Soru bankasından gelen soruların numaraları;
11-22-42-74-77-95-122-171-181-188-197-199-220
Soru bankası dışındaki sorular;
1-) Otopilot devreden çıkarsa hangisi en son yapılacaklar arasındadır tarzında bir soru geldi.
Şıklarda;
-kaptana haber
-başmühendise haber
-etrafdaki gemilere haber
-dümen ele alınır
-serdümen çağrılır vardı ben serdümen çağrılırı işaretledim.
2-)Tarama ve sualtı işlemleri yapan gemi hakkında bir sürü şey yazmış işte kaç metre olduğunu falan en son bu geminin iskele tarafında iki küre var diyor bu ne anlama geliyor diye soruyor.
(İskele tarafı yaptığı iş nedeniyle engelli tekne yaptım ben.)
3-)Bir nehirde sizi geçmek isteyen bir gemiyle alakalı tereddüte düşerseniz yanıt vermek için hangi ses işaretini kullanırsınız diyor.
(5 kısa seri düdük vardı onu işaretledim)
4-)Kısıtlı görüşe girdiniz aşağıdakilerden hangisinin yapılması yanlıştır diyordu?
(Diğer seçeneklerin hepsi mantıklı geldi bana o yüzden Mevcut radarlardan sadece birini çalıştırırımı işaretledim)
5-Liman vardiyası planlamasında en çok hangisi göz önünde tutulur diye bir soruydu?
-Rıhtım uzunluğu
-Rıhtım derinliği
-Yük türü (Ben bu seçeneği işaretledim)
-Halatların pozisyonu
-Demir atılıp atılmadığı
6-)Trol işi ile uğraşan 45m boyunda bir tekne gece gündüz göstereceği işaretler?
(Gece üstte yeşil altta beyaz fener gündüz tepeleri bitişik bir koni)
7-)Colreg kural 1e ile alakalı bir soruydu 4 madde vermiş hangisini kapsat tarzındaydı?
I. Fenerlerin Sayıları
II. Fenerlerin Yeri
III. Kapasitesi
IV. Görünüş Mesafesi
(Ben cevabı I-II-III-IV yaptım)
Bana gelen sorular bunlardı arkadaşlar ben geçtim herkese başarılar..
Akademinin soru bankasından 14 soru geldi arkadaşları diğer gelen sorularıda paylaşıyorum.
Soru bankasından gelen soruların numaraları;
11-22-42-74-77-95-122-171-181-188-197-199-220
Soru bankası dışındaki sorular;
1-) Otopilot devreden çıkarsa hangisi en son yapılacaklar arasındadır tarzında bir soru geldi.
Şıklarda;
-kaptana haber
-başmühendise haber
-etrafdaki gemilere haber
-dümen ele alınır
-serdümen çağrılır vardı ben serdümen çağrılırı işaretledim.
2-)Tarama ve sualtı işlemleri yapan gemi hakkında bir sürü şey yazmış işte kaç metre olduğunu falan en son bu geminin iskele tarafında iki küre var diyor bu ne anlama geliyor diye soruyor.
(İskele tarafı yaptığı iş nedeniyle engelli tekne yaptım ben.)
3-)Bir nehirde sizi geçmek isteyen bir gemiyle alakalı tereddüte düşerseniz yanıt vermek için hangi ses işaretini kullanırsınız diyor.
(5 kısa seri düdük vardı onu işaretledim)
4-)Kısıtlı görüşe girdiniz aşağıdakilerden hangisinin yapılması yanlıştır diyordu?
(Diğer seçeneklerin hepsi mantıklı geldi bana o yüzden Mevcut radarlardan sadece birini çalıştırırımı işaretledim)
5-Liman vardiyası planlamasında en çok hangisi göz önünde tutulur diye bir soruydu?
-Rıhtım uzunluğu
-Rıhtım derinliği
-Yük türü (Ben bu seçeneği işaretledim)
-Halatların pozisyonu
-Demir atılıp atılmadığı
6-)Trol işi ile uğraşan 45m boyunda bir tekne gece gündüz göstereceği işaretler?
(Gece üstte yeşil altta beyaz fener gündüz tepeleri bitişik bir koni)
7-)Colreg kural 1e ile alakalı bir soruydu 4 madde vermiş hangisini kapsat tarzındaydı?
I. Fenerlerin Sayıları
II. Fenerlerin Yeri
III. Kapasitesi
IV. Görünüş Mesafesi
(Ben cevabı I-II-III-IV yaptım)
Bana gelen sorular bunlardı arkadaşlar ben geçtim herkese başarılar..