28.11.2017 IZMIR UZV 1.ZABIT INGILIZCE SORULARI

firstcaptain

Küpeşteci
Denizci
girdiğim ingilizce sınavında çalışma sorularından farklı olarak gelenler şunlardı , 80 alarak geçtim,6 adet daha önce görmediğim sorular;

1.which the following convention is requirement prevention of pollution toxic materials?
a solas
b stcw
c marpol
d imdgc

bu soruda ikilemde kaldım marpol veya imdg olacak ancak imdgc olarak salladım çünkü sıoruda materials dediği için .

2 flammable liguid was tried to extinguish with water.if fire stop,what is the effect of water ?
a seperation
b cooling
c dilution
d smothering

bu soruya da cooling etkisi vardır diye salladım.

3.anticlockwise a dönen rüzgara ne denir ?
a veering
b backing
c rotatiting
d changing

backing dedim ancak rotating ve changing olma ihtimalide olabilir diye düşünüyorum

4. what is the major extinguisher for class A fire
a dry extinguisher
b water
c CO2
d HALON

Cevap b olacak.

5.Which is the following certificate is not statutory certificate ?

a certificate of inspection
d exemption certificate
b sea worthiness certificate
c ship security certificate

6.Bir yük ambara veya bir bölmeye koyulmuş ve tüm ambarı doldurmadığı için ambar kapağıyla arasında boşluk var bu duruma ne denir ?(Soru ingilizce ancak ben türkçe olarak çevirisi aklımda kalmış)
a cargo batten
b broken stowage

Bu sorunun cevabı broken stowage olacak

1.sorunun cevabı MARPOL olmalıydı.
2.Sorunun cevabı "separation" olmalı çünkü yangın üçgenini su ile bozuyorsunuz. Soğutma yani cooling farklı birşeydir.
3.sorunun cevabı backening

girdiğim ingilizce sınavında çalışma sorularından farklı olarak gelenler şunlardı , 80 alarak geçtim,6 adet daha önce görmediğim sorular;

1.which the following convention is requirement prevention of pollution toxic materials?
a solas
b stcw
c marpol
d imdgc

bu soruda ikilemde kaldım marpol veya imdg olacak ancak imdgc olarak salladım çünkü sıoruda materials dediği için .

2 flammable liguid was tried to extinguish with water.if fire stop,what is the effect of water ?
a seperation
b cooling
c dilution
d smothering

bu soruya da cooling etkisi vardır diye salladım.

3.anticlockwise a dönen rüzgara ne denir ?
a veering
b backing
c rotatiting
d changing

backing dedim ancak rotating ve changing olma ihtimalide olabilir diye düşünüyorum

4. what is the major extinguisher for class A fire
a dry extinguisher
b water
c CO2
d HALON

Cevap b olacak.

5.Which is the following certificate is not statutory certificate ?

a certificate of inspection
d exemption certificate
b sea worthiness certificate
c ship security certificate

6.Bir yük ambara veya bir bölmeye koyulmuş ve tüm ambarı doldurmadığı için ambar kapağıyla arasında boşluk var bu duruma ne denir ?(Soru ingilizce ancak ben türkçe olarak çevirisi aklımda kalmış)
a cargo batten
b broken stowage

Bu sorunun cevabı broken stowage olacak

Merhabalar,

Öncelikle paylaşımınız için teşekkür ederim.

1)Convantion sözcüğü konvansiyon sözleşme demektir. Bu soruda kafa karıştıran IMDG koddur. IMDG Denizyolu ile yapılan tehlikeli yük gönderim ve sevkiyatının güvenli bir şekilde
yapılabilmesi için kabul edilen uluslararası bir rehberdir. IMO nun yayınladığı sözleşmeler aşağıdaki linkte mevcuttur. http://www.imo.org/en/About/Conventions/ListOfConventions/Pages/Default.aspx

Soruda zehirli yüklerden kaynaklı kirliliğin önüne geçilmesi için alınacak tedbirleri kapsayan sözleşme sorulduğundan cevap MARPOL dür. Tehlikeli yüklerin sınıflandırılmasını içeren kod sorulsaydı cevap IMDG olurdu.

2)Bütün yangınları söndürmek için temel nokta yangın üçgeninin bir ayağını sepere etmektir. Bu büzden farklı yangın söndürme methodları vardır ve su ile söndürme de yangın üçgeninde ısı hedef alınır ve soğutma işlemi ile ısının devre dısı olması sağlanır. Cevap Cooling

3)Saat yönünün tersine dönen rüzgar backing Backing winds shift counterclockwise, and are the opposite of veering winds.

4) Water

5)Certificate of Inspection

6) Bir geminin yüklenmesi tamamlanmış ambarında yükün doldurduğundan veya kapladığından arta kalan boş hacme “Yitik Hacim” Broken Stowage denir

Geri