Denizciliğe Nasıl Başlamalıyım ?

• Konuyu açan Konuyu açan Maj
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi

Maj

Küpeşteci
Denizci
Abilerim ve ablalarım Önümdeki şu kısa sürede vereceğim büyük karar hakkında sizden yardım istiyorum.
Üniversite tercihleri yaklaşıyor ve denizcilik zaman geçtikçe gönlümde dallanıp budaklanıyor hal böyle olunca kariyerim bu doğrultuda olmasını istiyorum fakat bu kariyere nasıl başlıycağımı bilemiyorum. Denizcilikte ulaşmak istediğim konum ise her konuda kendini geliştirmiş bir Uzun Yol Kaptanı olmak.
Tercihlerde Deniz ve Liman İşletmeciliğini seçme hakkım var. Bu bölümden mezun olunca Sınırlı Vardiya Zabit ehliyetim oluyormuş buradan yükselebilir miyim ? İş konusu sıkıntılı mı ?
(daha sorularım vardı fakat bu sorularımın cevabı olumluysa diğerlerine sormaya gerek yok)

Yardım eden herkese teşekkür ederim

Denizciliğe Uzakyol Vardiya Zabiti yada Uzakyol Makina Zabiti olarak başlamayacaksan bence hiç başlama. Burdan başlaman ve ilerde hem denizde hem karada istediğin yerde olabilmen için denizcilik fakültelerinin '' Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği yada Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği '' bölümünden mezun olman gerekir.

Herkes böyle mi başlıyor ? Tabiki hayır ama en kestirme, en donanımlı ve en prestijli yolu bu. Yoksa yine yapılıyor bu meslek yine iş bulunuyor ama gemi var gemicik var, şirket var şirketcik var.

Dediklerinde haklısın abi ama aklımda olan şu Deniz ve Liman İşletmeciliği bitirip Dgs ile Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği ile devam ettirmek fakat şöyle şeyler var ki deniz ulaştırma işletme mühendisliği ilk seneden 3 bölüme ayrılıyormuş seçmem hakkım olmayıp direk karaya mı giderim bilmiyorum ve Dgs de yeterli puan alamayabilirim kontenjan sayısı da az bu tarz sorunlar var.

Bu durumda size göre denizcilik seçmemem daha olumlu mu ?

Gemide çalışmak istiyorsan Deniz Ulaştırma bölümlerine bak. Karada durmak istiyorsan Deniz ve Liman İşletmeciliği bölümlerine bak. Her ikisinin de 2 yıllıkları var.

Geri