Gemide 3. Zabitin ( 4. Kaptanın Yapması Gerekenler )

Buğra

Denizci
Denizci
Arkadaşlar herkes bildiğini yazarsa , ilk kontratını atacak olan arkadaşlarımız için de hayırlı bir konu olur diye düşünüyorum.

şimdi burada ne yazsak boş olacak bence sebebi normal olarak safety zabitisin ancak gemilerde değişkenlik gösterebilir navigation zabitide olabilirsin yani gemideki düzene de bağlı biraz :) ama 4.kpt lıkt birsey yok aylık İSM i yap check leri yap aylık şablon işide war....aklıma gelenler bunlar

1) Liman evrakları (Bu normalde 2.zabit'e ait olmalı diye biliyorum. Rus Kaptan ve 2. + Ukraynalı 3. vardı katıldığımda bu yüzden bana kaptırmış olabilirler)
2) Aylık mazleme ve kumanya sayım, harcam, alınan listesi
3) Kendine ait ISM (günlük,haftalık,aylık c/l)
4) Şablon ve markalama (Şablon Zabiti terimi buradan geliyor belki duyanlarımız vardır)
5) Baş üstü manevra (bu da normalde 1.zabit'e ait olmalı. Fakat Ruslar'da sanırım değişik ya da bana kaptırmış bulundular zamanında)
6) Safety ve yangın ekipmanlarının kontrolü, temiz ve çalışır durumda olmasının sağlanması.

Aklıma gelenler bunlar.

ISM manualde görevler kısmını okuman faydalı olacaktır. Her şirkette değişkenlik gösterebilir görevler. Gemide belli bir düzen vardır zaten ama birileri sinsice açıkgözlülük yapmaya çalışırsa ters düşersen elinde bilgi bulunsun. Yoksa gemide herkes birbirinin arkasını kollamalı, zabit olarak birbirinizi kollamanız gerekir.

Geri