DENİZCİLERE Özel ÜrünlerDFS.com.tr'de! |
|---|
Herşeyden önce kadınlar gemilere çok yakışıyor.
Elbette numunelik 1 ya da 2 tane varsa, gemide hem onlar için, hem diğerleri için zor.
Ama gemideki kadın sayısını % 40 lara 50 lere taşıyabilirseniz herşey çok farklı olur.
Malesef bunu yapmak Türk denizciliğinde şu an itibarıyla imkansız.
Yolcu gemisinde çalışıyorum,ne demek istediğimi ancak yaşadığınızda anlayabilirsiniz.Bu saatten sonra tekrardan yük gemilerine dönmek, benim için ilkel çağlara dönüp mağaralarda yaşamakla eşdeğerdir.
Bir de, kibar olmak adına bayan denizci,bayan zabit diyenler Türkçemizi katlediyorsunuz.Doğrusu kadın denizci,kadın zabittir.
yorumunuz için teşekkürler ve görüşlerinize katılıyorum. yazıda yazdığım gibi daha önce çalıştığım hiçbir bayanla sorun yaşamadım abi kardeş gibi çalıştık. genellememek istiyorum fakat bayanın çirkefide çirkef oluyor. dört aylık zaman zarfında yaşadıklarımı şuana kadar hiçbir çalıştığım gemide yaşamadım. yine bir devlet büyüğümüzün dediği gibi "BİZDE KEDİYE KEDİ DERLER"
Bahsettiğiniz devlet büyüğünün kim olduğunu da,böyle bir sözü nerde kullandığını da, ne demek istediğini de bilmiyorum/anlamadım.
Genç denizcilere yanlış örnek olmaması adına bir kez daha altını çizmek istiyorum.
Bir önceki geminizde 2.kaptanla yaşadığınız problemleri onun cinsiyetine bağlamanız yanlış olur.
Ben tecrübelerime dayanarak, benzer problemleri ve belkide daha fazlasını erkek 2.kaptanlarla da yaşayacağınızı söyleyebilirim.
Malesef mesleğimizde kaliteli insanlarla çalışma konusu tamamen şansa kalmıştır.Umarım ileride daha iyi iletişim kurabileceğiniz 2.kaptanlarla çalışırsınız.
Selametle...
ayrıca "farklı konulara dalıp dikkatim dağılabilir" diyen 72 kişi.. bırakın bu mesleği.. uçkurunuza sahip olamadan neyin vardiyasını tutacaksınız.. gemilerin selameti için uzak durun gemilerden..
"ondan bir hamle beklerim hep" diyen 36 kişi.. daha çok hamle beklersiniz denizde de karada da.. benim gemimde bana bir denk gelinde hamlenin kralını göstereyim size..
nasıl bir hayal dünyanız var anlamıyorum.. neyin derdindesiniz neyin peşindesiniz.. çalışın işinizi adam akıllı yapın ekmeğinizi kazanmaya bakın.. saçma sapan konularla adamın canını sıkmayın..
DENİZCİLERE Özel ÜrünlerDFS.com.tr'de! |
|---|