GOSS 07.03.2012 Yat Kaptanligi - Motor

oytuntutun

Küpeşteci
Denizci
bugun motora girdim hatirladigim sorulari yaziyorum:
1- benzinli motorlari dizellerden ayiran ozellik? atesleme
2- 1 is cevrimindeki adimlar? emme skstirma yanma egzost (bu sorudan 2 tane vardi)
3- benzinli motorlarda atesleme ne sayesinde yapilir? buji
4- Dizel makineleri ve benzin motorlarında pistonun gacın pin ile bağlandığı parça aşağıdakilerden hangisidir? piston kolu
5- Bataryadan gelen 6-12 voltluk akımı 18.000-25.000 volta yükselten parca? enduksiyon bobini
6- Bataryalı ateşleme donanımının primer devresinde aşağıdakilerden hangisi bulunmaz? tevzi makarasi
7- yatlarda geri vites ne sayesinde takilir ? sanzuman
8- hava yapan makinenin sorunu nasil giderilir? enjektor cikarilip uzun sure marsa basmak
9- 4 zamanli motorlarda bir is nasil gerceklesir? krank shaft in 2 tam turunda
10- Benzin motorlarında buji tırnakları (elektrotları) arasında kıvılcım veya ark oluşturulmasını sağlayan devre aşağıdakilerden hangisidir? Atesleme devresi
11- Krankşaftlarda krank kollarının alt taraflarına bağlanan ağırlıklara ne ad verilir? karsi agirlik
12- yagi asagi dogru siyiran sekman? yag kontrol segman i
13- interkuler (intercooler) in gorevi nedir? giren havayi sogutmak
14-Aşırı doldurmasız bir makineye süperşarj uygulandığı zaman makinenin gücü ne kadar artar? %50 civari
15- Yatlarda kullanılan redüksiyon(devir düşürücüleri)ne işe yarar? benim tek yanlis sorum buydu cevap: verimli bir pervane devri olusturulmasina

kalan sorulari hatirlayamiyorum sinav sonucum 95 imis 2. sorudan 2 tane vardi. 15. soru hatali cozdugum soru gerisi dogruymus. koaly gelsin darisi basiniza.

2012 den beri baska yazan olmamis motor sorulari hakkinda benzer sorularmi cikiyor acaba, 20 sorumu cikiyor motordan, 10 ununu bilirsek basarili mi sayiliyoruz

oytuntutun ne yaptin doger sinavlari?

bugun motora girdim hatirladigim sorulari yaziyorum:
1- benzinli motorlari dizellerden ayiran ozellik? atesleme
2- 1 is cevrimindeki adimlar? emme skstirma yanma egzost (bu sorudan 2 tane vardi)
3- benzinli motorlarda atesleme ne sayesinde yapilir? buji
4- Dizel makineleri ve benzin motorlarında pistonun gacın pin ile bağlandığı parça aşağıdakilerden hangisidir? piston kolu
5- Bataryadan gelen 6-12 voltluk akımı 18.000-25.000 volta yükselten parca? enduksiyon bobini
6- Bataryalı ateşleme donanımının primer devresinde aşağıdakilerden hangisi bulunmaz? tevzi makarasi
7- yatlarda geri vites ne sayesinde takilir ? sanzuman
8- hava yapan makinenin sorunu nasil giderilir? enjektor cikarilip uzun sure marsa basmak
9- 4 zamanli motorlarda bir is nasil gerceklesir? krank shaft in 2 tam turunda
10- Benzin motorlarında buji tırnakları (elektrotları) arasında kıvılcım veya ark oluşturulmasını sağlayan devre aşağıdakilerden hangisidir? Atesleme devresi
11- Krankşaftlarda krank kollarının alt taraflarına bağlanan ağırlıklara ne ad verilir? karsi agirlik
12- yagi asagi dogru siyiran sekman? yag kontrol segman i
13- interkuler (intercooler) in gorevi nedir? giren havayi sogutmak
14-Aşırı doldurmasız bir makineye süperşarj uygulandığı zaman makinenin gücü ne kadar artar? %50 civari
15- Yatlarda kullanılan redüksiyon(devir düşürücüleri)ne işe yarar? benim tek yanlis sorum buydu cevap: verimli bir pervane devri olusturulmasina

kalan sorulari hatirlayamiyorum sinav sonucum 95 imis 2. sorudan 2 tane vardi. 15. soru hatali cozdugum soru gerisi dogruymus. koaly gelsin darisi basiniza.

Geri