1-Aydınlık süresi karanlık süresine eşit olan fener – Iso
2-Fenerlerin frekansları – Fenerler ve sis işaretleri kitabı
3- Sistem-A şamandıralama sisteminde tecrit edilmiş su tehlike işaretlerini gösteren şamandıra tepeliğinin şekli aşağıdakilerden hangisidir?
a) İki siyah koni
b) İki yeşil küre
c) İki siyah küre ----
d) İki yeşil koni
e) Bir kırmızı küre
4-Güneşin üst kenarından sex.alt –ıc-Dıp ,Hp değerleri verilmiş Ho nedir sorusu ?(sorunun sayılarını tam olark hatırlamıyorum)
5- Bir gemi küçük bir adanın yanından geçerken sextantla adanın iki ucu arasındaki açıyı 10° olarak ölçmüştür. Adanın haritadan ölçülen genişliği 2 mildir. Geminin adadan olan mesafesi aşağıdakilerden hangisidir?
f) 10,02 mil
g) 11,46 mil ----
h) 12,26 mil
i) 11,02 mil
j) 10,50 mil
6-080° rotasına 10 Knots süratle ilerlerken 035° de bir feneri kerteriz ediyoruz. 15 dakika sonra aynı feneri 350° de kerteriz ettiğimiz de fenere olan mesafemiz nedir?(Soru bu şekilde değildi ama tarz olark aynı)
k) 5 mil
l) 3,5 mil
m) 2,5 mil----
n) 3 mil
o) 2 mil
7-Saatte 10 mil hız ile 120 rotasına seyrediyorsunuz. Saat 21:10 da bir fenerden cayro pusulanızla 155 kerterizini ölçüyorsunuz. 12 dakika sonra aynı fenerden aldığınız kerteriz 190 dir. İkinci kerterizi aldığınızda (saat 21:22 de) fenerden uzaklığınız ne kadar olur ?
a) 4 mil
b) 3 mil
c) 2 mil---
d) 1.5mil
e) 1 mil
8-Sharpness Dock’da 10 NİSAN 1999 günü son yüksek su (HW) zamanındaki su yüksekliği nedir? (Problem ekte verilen Admiralty Gel-Git Cetvelleri kullanılarak çözülecektir.) (Bu tarzda bi soru)
9-yukardaki sorunun başka bi bölge için son HW zamanını sorusu
10-Basit bir CDMVT sorusu
11-Kerteriz sorusu
12-Güneşin doğuşu sorusu GMT olark
13-Sivil Alacakaranlık sorusu GMT olarak
14-Yıldız Meridyen geçişi sorusu
15-Departure sorusu
16-Parça hakkı mesuliyeti nedir gibisinden bi soru vardı daha önce hiç görmemiştim.
Şıkları da hatırlayabildiklerim;
a)malın bir parçasının değeri
b)yükün alıcısının mesuliyetinde olan hak
c)acentanın sorumluluğnda olduğu mal hakkı
d)mal sahibinin kusurlarından doğan alıcaklı hakkı (hatırlayabıldıklerım bunlar )
17-┬ ┬ ┬ ┬ ┬ -cevabı yasak saha-bölge sınırı
18-Sistem A iskele sorusu renk
Hatırlayabildiklerim bu kadar ,her ne kadar sorular tam olmasadda inş işinize yarar faydalı bi paylaşım olur.Benim son sınavımdı bu geçtim cok şükür herkese başarılar şimdiden
2-Fenerlerin frekansları – Fenerler ve sis işaretleri kitabı
3- Sistem-A şamandıralama sisteminde tecrit edilmiş su tehlike işaretlerini gösteren şamandıra tepeliğinin şekli aşağıdakilerden hangisidir?
a) İki siyah koni
b) İki yeşil küre
c) İki siyah küre ----
d) İki yeşil koni
e) Bir kırmızı küre
4-Güneşin üst kenarından sex.alt –ıc-Dıp ,Hp değerleri verilmiş Ho nedir sorusu ?(sorunun sayılarını tam olark hatırlamıyorum)
5- Bir gemi küçük bir adanın yanından geçerken sextantla adanın iki ucu arasındaki açıyı 10° olarak ölçmüştür. Adanın haritadan ölçülen genişliği 2 mildir. Geminin adadan olan mesafesi aşağıdakilerden hangisidir?
f) 10,02 mil
g) 11,46 mil ----
h) 12,26 mil
i) 11,02 mil
j) 10,50 mil
6-080° rotasına 10 Knots süratle ilerlerken 035° de bir feneri kerteriz ediyoruz. 15 dakika sonra aynı feneri 350° de kerteriz ettiğimiz de fenere olan mesafemiz nedir?(Soru bu şekilde değildi ama tarz olark aynı)
k) 5 mil
l) 3,5 mil
m) 2,5 mil----
n) 3 mil
o) 2 mil
7-Saatte 10 mil hız ile 120 rotasına seyrediyorsunuz. Saat 21:10 da bir fenerden cayro pusulanızla 155 kerterizini ölçüyorsunuz. 12 dakika sonra aynı fenerden aldığınız kerteriz 190 dir. İkinci kerterizi aldığınızda (saat 21:22 de) fenerden uzaklığınız ne kadar olur ?
a) 4 mil
b) 3 mil
c) 2 mil---
d) 1.5mil
e) 1 mil
8-Sharpness Dock’da 10 NİSAN 1999 günü son yüksek su (HW) zamanındaki su yüksekliği nedir? (Problem ekte verilen Admiralty Gel-Git Cetvelleri kullanılarak çözülecektir.) (Bu tarzda bi soru)
9-yukardaki sorunun başka bi bölge için son HW zamanını sorusu
10-Basit bir CDMVT sorusu
11-Kerteriz sorusu
12-Güneşin doğuşu sorusu GMT olark
13-Sivil Alacakaranlık sorusu GMT olarak
14-Yıldız Meridyen geçişi sorusu
15-Departure sorusu
16-Parça hakkı mesuliyeti nedir gibisinden bi soru vardı daha önce hiç görmemiştim.
Şıkları da hatırlayabildiklerim;
a)malın bir parçasının değeri
b)yükün alıcısının mesuliyetinde olan hak
c)acentanın sorumluluğnda olduğu mal hakkı
d)mal sahibinin kusurlarından doğan alıcaklı hakkı (hatırlayabıldıklerım bunlar )
17-┬ ┬ ┬ ┬ ┬ -cevabı yasak saha-bölge sınırı
18-Sistem A iskele sorusu renk
Hatırlayabildiklerim bu kadar ,her ne kadar sorular tam olmasadda inş işinize yarar faydalı bi paylaşım olur.Benim son sınavımdı bu geçtim cok şükür herkese başarılar şimdiden

DENİZCİLERE Özel Ürünler