Sınava bugün girdim arkadaşlar 90 ile geçtim o yüzden cevaplar güvenilirdir.
1- Dover haritasında Tondue demir yerinin 5 ocak'ta saat 1630 daki set ve drift'ini soruyor.
CVP: 044 - 1.6 KNOT
2- ECDIS ne demektir?(türkçesini sormuş)
CVP:Elektronik harita gösterim sistemi
3- Set heading'te salınımlar yapan bir otopilot'ta engellemek için ne yapılır?
CVP: Count-rudder küçültülür.
4- 3W hatası olan bir cayro ile 50'ye gidiliyor. Radar 2 derece iskelede göstermektedir. Radar bir hedef sancak 35'te görünüyorsa gerçekte bu hedefin hakiki kerterizi nedir?
CVP:080
5- Şekil vermiş. Şekilde bizim gemimizin 2 ayrı rotaya gitmiş.ilk rotada gittiği rotanın 2.rotada 50 derece sancagına dogru gidiyor.2. bir gemide her iki durumdada aynı yöne gidiyor.Şekilin neyi gösterdiğini soruyor.
CVP: Gemimizin rotası değişince diğer geminin göreceli hızı ve göreceli kerterizi değişir.
6- Cumulative list'te neler bulunur?
CVP: Daha önceki listten sonra çıkan düzeltme numaraları.
7- Enlem seyri için hangisi yanlıştır?
CVP: DEP: Dlong
8- Rapor verme noktası şeklini sorumuştu.
9- Hangisi navtex mesajı değildir denilen soru?
CVP: Inmarsat mesajı
10- 115 w te LMT 1648 ise ZT nedir?
CVP: 16:28:00
11- + yay 31,4 - yay 32,2 Güneşin yarıçap yüksekliği 15,9 ise IC Nedir ?
CVP: -0,4 dedim ama emin değilim bu cevaptan.
12- Mevki vermiş tarih vermiş güneşin batış saatini gmt olarak istiyor? (Rakamları unuttum kusura bakmayın)
Gerisini hatırlayamadım arkadaşlar ama gerisi eski sorulardandı.Umarım herkes kurtulur bu beladan kolay gelsin hepinize.
1- Dover haritasında Tondue demir yerinin 5 ocak'ta saat 1630 daki set ve drift'ini soruyor.
CVP: 044 - 1.6 KNOT
2- ECDIS ne demektir?(türkçesini sormuş)
CVP:Elektronik harita gösterim sistemi
3- Set heading'te salınımlar yapan bir otopilot'ta engellemek için ne yapılır?
CVP: Count-rudder küçültülür.
4- 3W hatası olan bir cayro ile 50'ye gidiliyor. Radar 2 derece iskelede göstermektedir. Radar bir hedef sancak 35'te görünüyorsa gerçekte bu hedefin hakiki kerterizi nedir?
CVP:080
5- Şekil vermiş. Şekilde bizim gemimizin 2 ayrı rotaya gitmiş.ilk rotada gittiği rotanın 2.rotada 50 derece sancagına dogru gidiyor.2. bir gemide her iki durumdada aynı yöne gidiyor.Şekilin neyi gösterdiğini soruyor.
CVP: Gemimizin rotası değişince diğer geminin göreceli hızı ve göreceli kerterizi değişir.
6- Cumulative list'te neler bulunur?
CVP: Daha önceki listten sonra çıkan düzeltme numaraları.
7- Enlem seyri için hangisi yanlıştır?
CVP: DEP: Dlong
8- Rapor verme noktası şeklini sorumuştu.
9- Hangisi navtex mesajı değildir denilen soru?
CVP: Inmarsat mesajı
10- 115 w te LMT 1648 ise ZT nedir?
CVP: 16:28:00
11- + yay 31,4 - yay 32,2 Güneşin yarıçap yüksekliği 15,9 ise IC Nedir ?
CVP: -0,4 dedim ama emin değilim bu cevaptan.
12- Mevki vermiş tarih vermiş güneşin batış saatini gmt olarak istiyor? (Rakamları unuttum kusura bakmayın)
Gerisini hatırlayamadım arkadaşlar ama gerisi eski sorulardandı.Umarım herkes kurtulur bu beladan kolay gelsin hepinize.

DENİZCİLERE Özel Ürünler