İTÜ DUİM

teksas395

Küpeşteci
Denizci
Selamlar herkese ben İTÜ DUİM ' i bir hevesle tercih listeme ekledim fakat iyice araştırınca bu mesleği yapamayacağıma karar verdim şimdi ben alttaki tercihime yerleşmek için Mülakat aşamasında veya Sağlık Raporunda yani bir şekilde elenmek istiyorum Mülakatlarda beni eleyin desem elemezlermi veya sağlık raporunda tanıdık bir doktora gemi adamı olamaz gibi bir rapor çıkartırsam fakülte kabul edermi nasıl çıkarım bu işin içinden ?

Merhaba,

Gemiadamı sağlık raporları yetkili tam taşekküllü hastanelerce verilmektedir. Her hastane yetkili değildir, okul tarafından yönlendirileceksiniz.

Gemiadamı olabilmek için birçok şart aranmaktadır, Boy, kilo, fiziki yeterlilik, sıhhi yeterlilik vb.
Bunlardan bir eksiğiniz olması ve belgelenmesi halinde elenirsiniz. Bu durum gerçek koşullar için geçerli. Son dakikada karar değiştirenler için değil. Sonuçta yerleşirseniz başkasının kontenjan kaybı oluşacak ve tercih yapan bir başka kişi sizin sebebiniz ile yerleşemeyecek.

Şartlara aykırı bir durumunuz oluşmadığı takdirde, yerleşmeniz yapılır. Dilerseniz kayıt yapar, dilerseniz kayıt yapmazsınız ancak bir sonraki ÖSYM'de yerleştiği taktirde kayıt yapmayan statüsünde puan kaybedersiniz.

Geri