İTÜ'de Sailor Cihazı Yok mu?

cpttuncay

Küpeşteci
Denizci
İTÜ DE SAİLOR CİHAZI YOKMUŞ DOĞRU MU?

- ve sınavda sadece sindel bölümünden soru sorulacakmış!...
- tüdev de kursa giden arkadaşlara sailor anlatılmıyormuş artık, sınavda sindel sorulmayacağı için.
- bu millet nerden duyuyor nasıl hareket ediyor anlamıyorum
- acaba doğru mu?
- müşteşarlığı aradım sordum ben. adam kızdı bi de bana yazılı birşey olmadığı sürece aynı müfredat devam edilecek dedi.. adam haklı.
- sonuç ne olacak bir fikri olan var mı??

arakadasım benn böle işin diyorum başkada birsey demiyorum her aklına esen bi kanun bi farklı uygulama yeter artık diyorum türk zihniyeti ile alayına çalışalım umarım çıkar...

Müsteşarlıktaki adam doğruyu söylüyor...Uygulama sınavında sınava girenlere yazılı bir bildirimde bulunmadan,sınavın müfredatı belli iken kafalarına göre sailor ı iptal edip komple sindel sormaya kalkarsa bu işi inat edip mahkemeye kadar taşırım sınavdan kalsamda,geçsemde..

bakalım sınav da nelerle karşılaşıyoruz...
tüdev deki hocalar da sağlam kaynaktan bilgi aldıklarını ve kesin olarak sadece sindel olacağını söylemişler kursiyerlere.. ve sailor anlatmıyorlarmış artık.. böyle birşey yok adamlar yok yere neden böle yapsınlar?? var birşey bakalım hayırlısı... sınava son gün kala müfredat değiştirirlerse hiç şaşırmayın.. tcgasm sitesi güncelleniyormuş... kesin orda bir açıklama yapılır ama ne zaman..??? inş.. hayırlısı olur...

Arkadaşlar benim merak ettiğim bir konu var. Sınav yönetmeliği uygulama sınavının şeklini sınav komisyonunun belirleyeceğini yazıyor diye biliyorum. Yani adamlar isterlerse sınava giren adaylara birer tane teknik soru sorup da yapabilir bu sınavı değil mi?

Ben ilk önce bakanlığın sitesinde verdiği numarayı aradım sonra onlar bilmediklerini söyledi. İtüyü aradım, çıkan bayan başka birine yönlendirdi. Çıkan kişi kendisininde konuya hakim olmadığını ama fakültenin cihazlarının sindel marka olduğunu bildiğini söyledi sadece.

Böyle olunca kızdım, ben gireceğim sınav hakkındaki bilgileri bu şekilde öğrenmemeliyim ne biçim iş, neden açıklama yapılmıyor deyince durun ben yanlış bilgi veriyor olabilirim dedi. Ben kesin olarak öğrenebileceğim bir numara istedim. Verdiği numarayı aradım yine bi bayan çıktı, durumu arz ettim.
Aynen söylediği şu: "Ya arkadaşlar nereden duyuyorsunuz bunları, kim uyduruyor yaa. Kesinlikle böyle birşey yok. Yıldırma politikası uyguluyorlar. Kesinlikle inanmayın"

Neye inanacağımı bilemiyorum şu an. Ama eğer sailor çıkmazda 60 puanı, piyasada hiçbir güvenilir kaynağı olmayan, yarım yamalak videolarla zar zor birşeyler anlaşılmaya çalışılan sindele yüklerlerse sınav belge umrumda olmaz. Gidebileciğim yere kadar hakkımı ararım...
Yeter artık. İnsan yerine konulmuyoruz resmen.

Evet bende sailor un hem olacağını hemde olmayacağını kesinlikle konuşan bir sürü insandan öğrendim ama çalışmak zorundayız neticede bence kanuni açıdan birşey idda edemeyiz sailor olmasada yani. Sınav komisyonuna istediğini sorma hakkı verilmişseki kimileri öyle söylüyor elimiz mahkum.

Ne Ukraynalının haracı, ne arabın yüzsüzlüğü, ne avrupanın port state'i, ne okyanusun fırtınası, ne Türk bayrağını sevmeyen ülkenin domuzu, ne armatörün eksik maaşı, bozuk kumanyası. Bizi yoran müsteşarlığın bitmek bilmeyen saçma mevzuuatları...

Geri