Merhaba arkadaşlar. Ben meslek yüksek okulu makine bölümü 2. sınıf öğrencisiyim aynı zamanda 4 yıllık açıktan işletme okuyorum. Denize olan tutkum tartışılmaz derecede. Kaptan olmayı çok istiyorum. Seneye işe girip özel bir üniversiteye yazılıp akşamları okuyup kaptan olmak istiyorum. böyle bir şansım var mı. Bide bazı kurslar varmış 2 yıl eğitim veriyorlarmış üniversite mezunlarından farkın olmuyormuş. 2 yıllığı 15 bin tl civarında. Bana yardımcı olabilir misiniz bu konu hakkında hiçbir bilgim yok. Ne yapabilirim ?
Teşekkürler...
Merhaba,
Meslek seçiminle ilgili yalnız denizcilik olarak değil tüm meslek dalları için ortak olan şeyler var.
Hangi mesleği seçersen seç kesinlikle ÇALIŞMAN gerekli,yani şimdiden. Denizcilik biraz daha garantili ve dolgun ve iştah açıcı gözükebilir ama hiç fark etmez,bir şekilde kursmuş gider girersin ama o dediğin kesinlikle iş bulurum olayı geçerli değil,bulsanda senin yaptığın işin değerini bilen yada seni ciddiye alan amirin olmaz,bunu şimdiden anlayamazsın ancak yalnızca çalışmak değil aynı zamanda çalıştığın insanlarda önemli,bunuda öyle şansa olmaz,eğitimin ve tecrüben oranında bunşarı bulabilirsin,yani ikiside olacak.
Yani diploması olupta salak olan yada diploması olmayıpta tecrübeli olan diye bi durumu düşünmeyeceksin çünkü iş yaşamında ya diplamalı tecrübeli insanlarlasındır,yada diplomasız ve tecrübesizlerlesindir,diğerleri şansa gelir.
O yüzden denizciliği daha kolay bi çıkış olarak görme,çalışırsan emek harcarsan karşılığını fazlasıyla alacağın bi meslek dalı olarak düşün.Ancak konu şu,çalışmak işini başarmak lafla olacak şeyler değildir,yani eğer şu anda başarılı değilsen gelecekte başarılı olman mesleğini iyi yapman nasıl olacak,şu anda eğer okulunda başarısızsan yada normal bi öğrenciysen önce onu düzelt ,teori öğretilen bir ortamda başarılı olmadan hem teori hemde pratiğin gerektiği bir ortamda başarısız olursun.
Her meslek dalı için yukarıda yazdığım durumlar geçerlidir.Çok çalış gerisi gelir.