Maaş Durumları

3000-4000 dolarmı :)) biri fena dalga geçmiş seninle arkadaş :) genelde o paraları telefonda adamı cezbetmek için söyleyen firmalar maaş ödemeyen sahtekarlardır şuanki şartlarda o paraları bir tankerden başka bir yerde alamazsın oda şansına kalmış :)

3. kaptana 3000 dollar civarı veren şirketler de var tabii ki ama 4000 biraz fazla gibi. Belki tanker olabilir ya da yabancı bayraklı şirketler de olabilir.

benim bildiğim yada çalıştığım firmalardan hiç biri 3000 doların altında vermiyor. dökmecilerde 6 ya 1 tankerlerde 4 e bir. tanker ve yabancı bayraklarda hepsi içinde 4000 dolar diyebilirim. hal böyle olunca maaşlar 3500 4000 arası olarak düşünülebilir izin parasıyla. ama kartalda bile 3000 dolar veren üstelik gerçekten veren firmalar var çok iyi biliyorum lakin simsarlara hiç bir zabitin bulaşmaması gerekiyo, halen millet zabit sıkıntısı çekerken çok rahatt gemi bulabilecekken bir de o simsaların çalıştığı para vermeyen firmalara yönelmeyin. bir tanıdığınızın çalıştığı firmaya yönelin derim... her durumda ilk kez gemiye çıakcak zabit arkadaşların işi hem gemiye çıkma sürecinde hemde gemide işleri zor. ben bunu yapmam düşüncesiyle giden zabit çok üstelik ne yapıp neyi yapmamak konusunda hiç bilgisi olmuyorlar. sadece okul arkadaşlarınızdan duyduklarınız ve stajınızda örnek aldığınız zabitlerin ne kadar konulara haiz olduğunun tartuşılabilir olduğunu düşünürsek... son bişey; yakın hatta marmara içi vs gibi yerlerde maaşlar tl ve çok çok düşük... 4000-4500 tl gibi...

denizcilikte standard maaş diye birşey yoktur, maaşları denizde çalışan kişiler hem azaltabilir hem yükseltebilir, ucuza çalışılmaması, kişinin kendini geliştirmesi ve isteyeceği parayı haketmesi gerekir, tabii ki de yabancı bayrak durumu, tanker olup olmaması kontrat süresi bunları değiştirebilir biraz, 2007 yılında 3500 TL maaş alınabiliyordu telsiz zabiti olarak

En fazla maaş haliyle tankerde oluyor.Çünkü malum o tipte çalışmak daha zor. Bu işin taban maaşı yoktur çünkü beterin beteri olduğu için biri çıkıp ben 2500usd tankerde çalıştım diyebilir. Malum tanker dediğimiz olay gemi tipi.Burada çalıştığınız firma ve haliyle o firmalarda çalışabilmek için mezun olduğunuz okul ve sizin kalitenize kalıyor. Şu anda Türkiyede üniversite bitirip oceangoing olarak çıkacak bi zabit tankerde herşey dahil 3750-4400 usd bandında iş bulabilir.

Geri