Maxsea 10.1.3.2 Navigator + 2011 Harita Veritabanı

Durum
Özür dileriz,Bu konu cevaplara kapatılmıştır.
arkadaşlar ben maxsea 10 kullanıyorum pc çöktü bende vista yükledim maxsea kurdum ama gps cihazını bağladığımda sorun çıkarıyor transfer sırasında hata oluştu mesajı veriyor tekrar xp ye döndüm aynı sorun devam ediyor nerede yanlış yapmış olduğumu anlamadım bu 3 cü formatım xp com bağlantı noktalarını görüyor fakat haritada yer bulamıyorum yani gps den transfer yapamıyorum kullandığım gps chazıo MAGELLAN EXPLORİST 500 DAHA ÖNCE ÇALIŞIYORDU LÜTFEN BİRİ Bİ AKIL VERSİN KIRACAM MAKİNEYİ :(

ERROR NETWORK:NETWORK DRIVER APPEARS TO NOT BE SERVERING THIS DIRECTORY

ağ drıverının bunu desteklemedıgını söylüyor 10 da da 12 dede aynı hatayı alıyorum Windows 7 ultımate

Programı İndirdim Gps Bağlantısını kurdum.kordinatlarımı gösteriyor ancak haritaları yükletemedim.
max sea yi açtığım zaman turuncu dünya haritası çıkıyor zoom yaptığımda haritalar gelmiyor.
open chart dediğimde loadin chart diyor d yi tarıyor program kapanıyor.
menage chart dediğimde cm93 klasörünü gösterdiğimde haritalar sol tarafa gelmiyor yükleyemiyorum ne yapmam gerekli
teşekkürler.

arkadaşlar öncelikle paylaşım için teşekkürler programı kurdum düzgün çalışıyor özellikle sormak istediğim konu iphone 3gs telefonumun GPS'ini MaxSea ile entegre edebilir miyim bununla uğraşıyorum. bilgisi olan arkadaş warsa yardımlarını bekliyorum.

Merhaba ;

Arkadaşlar programı kurdum aktivasyon kodlarını girdim masa üstünde maxsea ikonun tıkladığımda hata mesajı alıyorum

" ?CMAPDLL_GetSoundings@@YAJPAVCSoundingList@@VPostType@
@1F_NN@Z yordam giriş noktası, CMengDriver.dll dinamik bağlantı kitaplığı bulunamadı "

CMengDriver.dll dosyasını tarif edildiği şekilde kopyala yapıştır yapıp eskisiyle değiştirdim fakat problemi çözemedim. Bilgisi olan varsa ve yardımcı olabilirse sevinirim.

Arkadaşlar merhaba...

Daha önce de belirttiğim programın kurulumu sırasında maxsea.exe yi çalıştırınca Vista da çıkan;

" ?CMAPDLL_GetSoundings@@YAJPAVCSoundingList@@VPostT ype@
@1F_NN@Z yordam giriş noktası, CMengDriver.dll dinamik bağlantı kitaplığı bulunamadı "

sorunu ile ilgili çözümü olan arkadaşlar bilgi verebilirse sevinirim

Kaptan : Bilgisayarınızı Formatlamanızı öneririm

2d problem

haritayı yükledim. ellerinize sağlık. fakat 2d sadece haritanın bir bölümde görebiliyorum. avatarımda gözüktüğü şekilde..

tekrardan selamlar
ilk yüklediğiniz zamanda download etmiştim programı ve aldığım günden bu yana sorunsuz olarak kullanmaktayım.teşekkürler ediyorum.
düzeltilmesi yapılmış veya güncellenmiş yeni harita downloadları var mı,yeniden bir update edilmiş cm93 linki eğer var ise açar mısınız.güncellemek isteriz.şimdiden teşekürler

Sayın Kaptan Sakintürk,
anlattığınız şekilde haritayı indirip kurdum. CM93 2008 haritalarını da yükledim. Haritam sorunsuz çalışıyor. Yakında Bluetooth GPS tanıtacağım. Kısmetse küçük bir laptop alıp yazın teknemde bununla navigasyon yapacağım. ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM
Saygılar
Kaptan10

daha önceden telefonuma kaydettiğim bir kaç yerin koordinatları, bu haritalarda farklı görünüyor bu neden olur? cevaplarınız için teşekkür ederim...

b-class ais cihazından rs232 kablosuyla bilgisayarıma giriş yaptım fakat bilgileri mexsea programında göremiyorum yardımların için şimdiden teşekkür ederim :)

Üst menüden Data Input Output Menüsüne girin, Ordan Add instrument diyerek cihaz eklemesi yapın.
COM noktası seçin, Gözükmüyor ise
Com noktası numarası 10 veya daha fazla demektir.
Aygıt yöneticisinden cihazı bularak COM noktasını 1-9 arası bi değere atayın,
Ardından Maxsea kapatıp açın, Add instrumentdan cihazı ekleyin, nmea 183 seçin öncelikle,

Cihazınızın aktarım hızını seçin (genellikle 19200 veya 38400 AIS için)
Tamam deyin, ardından Check Data sekmesinden bilgi akışı olup olmadıgını kontrol edin.

Buraya kadar yapın , bilgi akışı varsa haber verin

Durum
Özür dileriz,Bu konu cevaplara kapatılmıştır.
Geri