Merhaba "R"leri Söyleyemiyorum Sıkıntısı Olur Mu

baha1453

Küpeşteci
Denizci
Arkadaşlar şu malum harfi söyleyemiyorum Beyazıt Öztürkü bilirsiniz o tarzda yani çok belli olmuyor ama bastırarak söylenen harflerde belli oluyor Berrrin gibi mesela. Sizce sıkıntı olur mu

Branşınız güverte mi makine mi? Güverte ise GMDSS yeterliliklerinin sağlık muayenesinde Akıcı konuşma şartı aranmaktadır. Bu sebeple sorun oluşturabilir ancak bunu Hudut ve Sahiller Sağlık denetim müdürlüğüne giderek tam bir cevap alabilirsiniz. Makine yeterliliğinde bu şekilde bir gereklilik bulunmuyor.

Branşınız güverte mi makine mi? Güverte ise GMDSS yeterliliklerinin sağlık muayenesinde Akıcı konuşma şartı aranmaktadır. Bu sebeple sorun oluşturabilir ancak bunu Hudut ve Sahiller Sağlık denetim müdürlüğüne giderek tam bir cevap alabilirsiniz. Makine yeterliliğinde bu şekilde bir gereklilik bulunmuyor.

Kararsızdım ama yaptığım araştırmalarda Makineyi seçmeye karar verdim ileride sıkıntı çıkarsa sil baştan yapmakta istemedim.

barız soyleyemıyorsan yanı hıc cıkmıyorsa sıkıntı olur sonucta gv zabıtı sahıl ıstasyonlarıyla ıngılızce haberlesme yapıyor yanı ben anlatamıyorum suvarı bey sız anlatın dersenız ılk lımanda sızı ındırırler mısal radar ,racon ,repeat gıbı cok kullanılan kelımelerı sıkıntısız soylemenız gerekecek ama makınacı olursanız zaten pek sıkıntı olmaz gıbı ama bu olay bence duzeltılemeyecek durum deıl ıllakı tedavısı vardır

barız soyleyemıyorsan yanı hıc cıkmıyorsa sıkıntı olur sonucta gv zabıtı sahıl ıstasyonlarıyla ıngılızce haberlesme yapıyor yanı ben anlatamıyorum suvarı bey sız anlatın dersenız ılk lımanda sızı ındırırler mısal radar ,racon ,repeat gıbı cok kullanılan kelımelerı sıkıntısız soylemenız gerekecek ama makınacı olursanız zaten pek sıkıntı olmaz gıbı ama bu olay bence duzeltılemeyecek durum deıl ıllakı tedavısı vardır

Hiç çıkmıyor değil, konuşmam kesinlikle anlaşılıyor. Ama dilimi titreştirerek "RRRR" diye ses çıkartamıyorum sadece. Radar, racon, repeat gibi kelimeleri söylerken sıkıntı çekmiyorum anlaşılır söylüyorum. Bu yıl İTÜ güverte -duim- bölümünü tercih edicem sıkıntı olur mu.

Kardeşim gemilerde kaptanlardan çok sıkıntı çekersin,normal konuşan yeni mezunları azarlayarak gemilerden indiriyorlar(büyük firmalardan bahsediyorum),yoksa goc u bir şekil alırsın.Ama denizde rahat çalışamadıktan sonra işin zor.Mezun olmak karın doyurmuyor.Asv.

Geri