UOLP - SUNY Maritime

MrBayhan

Küpeşteci
Denizci
Ben 2011 LYS ile tercih yapacağım fakat merak ettiğim şeyler var bu bölümde 29 kontenjan var ve acaba şimdiye kadar hiç sonuna kadar doldu mu yani 29 kişi de yerleşti mi bu programa?
Bir de bu bölümde hazırlık okursak nerede okuyoruz ve ilk sınıfta ortak dersler varsa bu dersler Ayazağa Kampüsü'nde mi okutuluyor?
 
dersler tuzla kampusunde okutulur hazirlik sinifini itu macka kampusunde okuyorsun ama diger hazirlik ogrencilerinden farkin toefl sinavini gecmek eger ingilizce temelin daha oncesinden yoksa suny sana gore uygun bi yer degil 29 kisilik kontenjan tarihi boyunca hic dolmadi :) ortak ders dedigin birinci sinifta 7(tarih,turkce,professional studies,computer,physics,calculus1) dersi guverte makina ortak alir daha ayni derslere girmezler
 
bu suny maritime için ücretler ne kadar acaba ve kaç yıl yurt dışında eğitim görülüyo? yani toplamda ne kadar bi ücret ödemiş oluruz bunun sonunda?
 
ben şunu sormak istiyorum. eger suny maritime'ı tercihlerimize yazar ve kazanırsak fakat toefl'da yeterli puanı alamazsak ne olacak? bir alttaki tercihimize gidebilme ihtimalimiz var mı?
 
inşaat mühendisliği için söylüyorum 1. ve 3. sınıfta türkiyede okuyorsunuz senelik 12.000 TL ye geliyor 2. ve 4. sınıfta amerikada okuyorsunuz onlarda senelik 15.000 $ + Kalacak yer vs vs derken 4 yıllık harcanacak para 50.000 $ + 35.000 TL bunlar masrafları aşağı yukarı içinde hali. amerikaya gidipte az para harcayabilen varsa harcasın helal ne diyim :D
 
arkadaşlar ben daha üniversite sınavıma 2sene olmasına ragmen araştırıyorum yukarda arkadaşın yazdıgın ingiliz alt yapımız yok ise sunyi tercih etmemizi söylemiş benim merak ettigim toefl sınavına ingilizce hazırlık bölümnü bitirdikten sonramı giriyoruz yoksa girerken mi?
 
Saçma sapan bir bölüm, ABD ye yaklaşık 60 000$ para ödeyip ilk senenin 2. dönemi ile ikici senenin tamamı boyunca abd suny maritime college de ders görüyorsunuz ve ilk iki sene yazın amerikan eğitim gemisi empire state de açık deniz stajını yapıyorsunuz toplamda 15000$ ödeyip. Daha sonrasında turkiyeye temelli dönüp 3. ve 4. senenin tamamında tuzlada çoğu 3. sınıf kalitedeki hocalardan uyduruktan dersler alıyorsunuz dönemlik 6250 tl ödeyerek. Uzun stajinizi 3. senenin 2. döneminde 7 ay yapmanız gerekiyor. Bu dönem okula gitmemekle beraber 3300 tl okula sadaka ödüyorsunuz. Mezun olduğunuzda amerikan ehliyeti almıyorsunuz, Amerikan ehliyeti alabilmeniz için amerikan vatandaşı olmanız gerekiyor.Birde mezun olunca amerikadaki derslerdeki genel ortalamaniz hesaba katılmıyor yani bütün derslerden A alıp 4.00 GPA yapan adamla hepsinden C alıp ikide ders takip turkiyede alan adam turkiyeye gelince sıfırdan başlıyor. Turkiyedeki ortalama mezuniyet ortalaması sayılıyor. Yani telefondan kopya çekip turkiyede iyi notlar alıp abd de gezip tozup bütün derslerden geçer not alan bölüm birincisi olabiliyor. ABD de ortalama kasan adamda turkiyede iyi kopya cekemediyse düz bir şekilde mezun olabiliyor. Mezun olunca diplomanın hiç bir artısi yok. Adam gibi normal ituyu kazanın ama itunun sadece ismi var, piri reisi seçin illa para odeyecekseniz. Eğitim kaliteside piri reiste şu an itu den daha iyi, illa şekil olsun diye itu istiyosaniz Kıbrıs programına gidin, kibristaki yurt tamamlanamadigindan 4 sene tuzlada okuyosunuz. İtu sunyden uzak durun 5 para etmez, ne eğitimiyle, ne verdiğiniz paraya verdiği diplomayla, ne de mezun olduktan sonra sağladığı iş imkanlarıyla tamamen sıfır. Uzak durun, program hakkında daha çok bilgiye ihtiyacı olan olursa cevaplarım.
 
Bu programın guvertesi icin tuzladan 93 kredi alıyosunuz, amerikadaki okuldan 71. Diğer %30, %100 ingilizce gibi bölümlerden mezun olanlar toplam 8 yarıyıl üzerinden 160 a yakın krediyle mezun oluyor, sunyden mezun olanlar 5 yarıyıl üzerinden 93 krediyle mezun oluyor. 71 kredide hiçbir işe yaramaz bir şekilde köşede duruyor. Odtü, Dokuz Eylül gibi diğer üniversitelerin suny programlarında amerika ve turkiyedeki toplam krediler birbirine katılıp tek bir mezuniyet notu hesaplanırken İTÜ'nun bazı suny programlarında kordinatorlerin yetersizliğinden kaynaklı böyle saçma sapan bir durum meydana gelebiliyor. Dediğim gibi güvertede herkes 160 krediyle mezun olurken siz 93 krediyle mezun oluyorsunuz, 71 kredilik diğer okulda öylece köşede duruyor. Biri 5, biri 3 dönemlik iki transkript veriliyor. Sözde iki üniversiteden mezun oluyorsunuz, biri 5 diğeri 3 dönemlik. Yani 4 yılda iki senelik 2 okuldan mezun olup 2 tane 2 yıllık okul diploması alıyorsunuz farklı transkript mantığıyla. Kordinatorlerin sözüne göre birbirini tamamlayan iki transkript ama alınan notların birbirini tamamlamamasi tamamen okulun yetersizliginden kaynaklanan bir ikilem. Belki bu durumu duzeltirler, belkide bölüm komple kapanır.
 
Geri
Üst