Uzakyola Geçişte Puanlar Değişmiş(!) Toefl 72-ıelts 4

• Konuyu açan Konuyu açan Mrcpt
  • Açılış Tarihi Açılış Tarihi
değişen birsey yok arkadas , sadece toefl kendi içindeki esdeger puanları osym nin karsılıklarıyla tutmuyor o kadar.yonetmelikte toefl ın pbt ve cbt puanları yazılı ibt puanları yazılı değl su anda toefl sadece ibt olarak yapılıp puanlandırılıyor.mustesarlık bu eksikliği gıdermek istemiş o kadar aradaki tek fark dediğim gibi toefl ın kendi eşdegerlilikleriyle osym nin ki farklı o kdara.

yok hocam öyle degıl işte, düne kadar toefl 60 ısteyen devlet sımdı toefl 72 ıstıyor,yine aynı sekılde ıelts 5.5 ısterken su ankı bu yazıyla 4.0 a düşürmüşler, toefl 30 : ielts 4 e denk haberleri yok yine her zamankı gıbı bakanlık sacmalamıs ama maalasef son durum lıman baskanlıklarına bu sekılde bıldırılmıs,dünyanın her yerınde toefl 60 : ielts 5.5 tur ama ösym ye göre öyle olmuyormus(kım nasıl bunlara profesorluk vermısse artık) inanmayanlar ankara gemıadamları servısını arasın onlar da bu sekılde söylüyorlar kafa basmıyor kı hatta düşündüklerınden bıle emın degılım

Ek Madde 2 - (Ek:RG-02/09/2005-25924) (Değişik:RG-11/10/2007-26670)
(Değişik ilk cümle:RG-17/11/2012-28470) Bulundukları yeterlik belgesi ile iki yıl deniz hizmeti ibraz etmek ve KPDS’den veya ÜDS’den en az 60 puan almak veya ulusal veya uluslararası geçerliği bulunan bir sınavdan buna denk puan almış olmak şartıyla;
a) Vardiya zabiti yeterliği olanlar uzakyol vardiya zabiti,
b) Makine zabiti yeterliği olanlar uzakyol vardiya makinisti,
c) Birinci zabit yeterliği olanlar uzakyol birinci zabiti,
d) İkinci makinist yeterliği olanlar uzakyol ikinci makinist,
yeterliğini sınavla alabilirler.
Bu madde kapsamında yeterlik belgesi talep edenler, Sözleşmede tanımlı ve bu Yönetmelikte öngörülen eğitimlerden;
a) Birinci zabit yeterliğinden uzakyol birinci zabiti yeterliğine geçenlerin A-II/2,
b) İkinci makinist yeterliğinden uzakyol ikinci makinist yeterliğine geçenlerin A-III/2,
eğitimi aldıklarını belgelemeleri gerekir. (Mülga cümle:RG-23/8/2012-28390) (…)

eğer öyle ise çok iyi ya.. eski yönetmelikte ielts5,5 istiyordu ben geçensene 4.25 aldım... bu senede hazırlanıyordum, şimdi son yönetmelikte kpds veya üds den 60 veya ulusal veya uluslararası geçerliği bulunan bir sınavdan buna denk puan almış olmak yazıyor,buda ielts için 4 e denk geliyor :) bu sınavlarında 2 yıl geçerliliği olduğuna göre tekrar sınava girmeme gerek yok mu yani :) bu sabah ilk iş limanı arayıp soracağım...

Yurt dışında bir ünide hazırlık bitirsek öyle bir imkan varmı veya YDS den kaç almamız gerekiyor.KPDS kalktı diye duydum da

hazirlik vs kabul etmez liman sanirsam,tavsiyem ìelts sinava girin mustesarlik in sitesinde aralik ayinda yayinlanmis yazi var butun limanlara yollanmis acikca osym denklik ièlts 4 toefl 72 olarak degismis ankara gemiadami serv.sube muduru de 72 toefl demisti bu durumda ielts 5.5 ìsteyemez,gasm ingilizce de kabul edilmiyor toefl a girenler sonuc en erken 2 ayda geliyor en iyisi noterden yeminli tercumanla ciktiyi onaylatip limana verin .sonucta liman sayfanin kopyasini asli goruldu yazip dosyaya ekliyor,ielts 1 haftada ulasir toefl usa ny tan geldigi icin uzun suruyor yeniden talep 10 gun onaylama 2 ay bekleme surer

yds ye girersen oda kabul ediliyor 60 alman gerekiyor eger ıngılızce konusman ve dinlemen iyiyse toefl tavsiye ederim sana gramerim iyi dersen yds ben 4 ay kursa gıttım ancak yettı bılgıne...

YDS den 60 almam daha kolay 2005 yılını indiridim 55 aldım oda hızlı hızlı dikkatsiz yaptım şimdi dinleme konuşma sonuçta yurtdışında okuyorum da heycan falan olurum bişi olur kulaklık cızırdar falan YDS sakin sakin peki hizmet 20 ay tamamlama da gerekmiyormuş galiba sağol teşekkür ettim

yabanci dil sinavini hizmeti tamamlamadan halletmek daha dogru ,yds ile alakali sunu belirteyim ösym baskani yds yi acikladiginda gecerlilik suresinin sinirsiz oldugunu belirtti.suan diger butun dil sinavlari 2 sene gecerlidir,ne üds ne kpds ne de yds yi yurtdisinda kimse tanimiyor sorularda mantik hatasi bol devreleri yakin oyle girin sinava,ielts 4 toefl 72 dir diyen kurumdan mantikli soru beklemeniz hata olur 2010 dan sonraki sorulara göz atin anlarsiniz

hizmete önem vermiyorlar diye duydum aynen devreleri yakıp girmek lazım o sınava okuma parçaları adamı deli eder 6 kere ve kullanmış birinde üst üste sonuç olarak hizmete gerek yok YDS den 60 alsak o iş tamam gibi

burçin89 kardeşim, hizmet önemli emin olabilirsin ;) ben duydum DEĞİL, bizzat şahsen yaptım işlemleri dün bugün işte... hizmet belgelerinde şirket mührüde en öenmli şey... benim gibi 2 3 arkadaş daha vardı onlarda şirketlerene gittiler dün imzalatmaya işte...

sağol teşekkür ettim yav ben bulgaristandayım ortaköy 2009 mezunuyum makina 13 ay hizmet yaptım ama TR ye 10 gün sonra dönecem burda güverte okuyorum ingilizce iyi bari diyorum şu makina zabitini uzakyol alalım burdan da güverte olur inşallah yds ye bu kış girmeyi düşünüyorum ama hizmeti 30 ay nasıl yaparım bilmem çünkü öbür okulunda stajı girecek araya :) :) ama eğer YDS süresiz ise süper olur bana

20 ay 20+4 ay seklinde ama beyinsizler 23 ay birfiil sskli tek firmadaki hizmeti 20 ay cikartmislardi bende.ayrica uzakyla gecis disindaki butun yeterliliklerde hizmet artiyor temmuzda ama uzakyola gecisle ilgili madde yok tam muamma ee kac yillik memur bile yonetmeligi okumuyor ve yillardir o koltukta cörekleniyorsa diyecek laf yok topunu toefl a soksan 40 i gecemez ama limanda ahkam keser

peki temmuz 01/2013 hizmet sunma şartı bu geçiş içinde geçerlimidir ?? sevgili dostlar.bi aydılatan olursa çok sevinirim.düğünüm var gemiye çıkamıyorum 13 gün eksik kaldı.temmuza kadar verme zorunluluğu yoksa uzakyolu düğünden sora halledicem.şimdiden teşkler.selametle

Geri