Yabancı Bayraklı Gemide de GOC Zorunlu mu olacak?

dizen6

Küpeşteci
Denizci
arkadaşlar bu yeni kanuna göre zabitlerin kesin goc belgesi olması gerekiyor bildiğiniz gibi bu kanun yabancı bayrak gemilerde de zorunlu oluyormu bi bilginiz var mi ?

Düzenleme Uluslararası olup, liman başkanlıklarında 01.01.2014 tarihinden itibaren GMDSS yeterliliği olmayana ehliyet de verilmeyecektir.
Artık çalışma bölgenize göre GOC/ROC yeterliliklerini Sağlık Şartı gibi olmazsa olmazlardan biri olduğunu bilmelisiniz.

Yasa zaten yürürlükte. (Gemiadamları Yönetmeliği)
GMDSS zorunlulukları Tüm Zabitan sınıfı için geçerli. (Sınırlı Vardiya Zabitinden-Uzakyol Kaptana kadar.)
01.01.2013 tarihinden itibaren GMDSS Yeterliliği olmayanlar Yeterlilik alamayacaklar.
01.01.2014 tarihinden itibaren ise GMDSS Yeterliliği olmayanlar gemide çalışamayacak.
Aynı tarihten itibaren GMDSS yeterliliği olmayıp gemide çalışmaya devam edenlerin bulundukları gemiler ilk limanda GMDSS yeterlilikli personelle değiştirilene kadar tutulacaktır.

A1 Deniz Bölgesinde (Kıyıdan 25-30 Deniz Mili) çalışanlar/çalışacaklar için ROC yeterli olmaktadır.
Bunun dışındaki bölgelerde çalışanlar için minimum gereklilik GOC yeterliliğidir.

sayın kaptan sakin türk ben pazartesi yani yarın değil diğer gün haberleşmeye girecektim!!sizin tavsiyeniz ne girmemem daha uygunmudur?? goc'a girmem daha mı uygundur?? bana yardımcı olursanız sevinirim

Evet artık bir anlamı kalmadı dz. haberleşmenin.
Tüm sınavlarınız biter, GOC alırsınız, Limana gider dz. haberleşme muafiyetinizi de alırsınız ardından ehliyetin düzenlenmesi için limana başvurursunuz.

Konu dışı kapsamda Şunu da belirteyim;
- 01.01.2012 tarihi öncesi yeterliliğini alan kaptan ve zabitan gemiadamları sadece VHF haberleşme belgesiyle liman seferinde çalışabilirler. Bunun dışındaki bölgelerde çalışmak isteyenlerden yine ROC/GOC istenecektir.

Geri