K katze Küpeşteci Denizci 4 Mar 2011 #1 Gemilerin burun kisminda bulunan ve yagmur damlasi da denen armut seklindeki cikintinin konulus maksadi nedir, ne gibi faydalari vardir?
Gemilerin burun kisminda bulunan ve yagmur damlasi da denen armut seklindeki cikintinin konulus maksadi nedir, ne gibi faydalari vardir?
Kaptan Sakin TÜRK Kıdemli Site Yetkilisi Dekan 5 Mar 2011 #2 Yağmur damlası dendiğini hiç duymadım ama kastettiğin BULB olabilir mi?
K katze Küpeşteci Denizci 7 Mar 2011 #3 Evet aynen öyle, genellikle balikcilikla uğraşılan yörelerde denizciler böyle adlandırır. Bu yüzden bu tabiri kullandım.
Evet aynen öyle, genellikle balikcilikla uğraşılan yörelerde denizciler böyle adlandırır. Bu yüzden bu tabiri kullandım.
Kaptan Sakin TÜRK Kıdemli Site Yetkilisi Dekan 7 Mar 2011 #4 Zannedersem gemi süratlendikçe kıça trim yapmasını önlüyor, dalga kesiyor vs.
S sailorman88 Küpeşteci Denizci 22 May 2013 #5 seyir halinde baş taraftan kıça doğru gelen suların direncini azaltıyor bu sayede geminin süratini daha fazla olmasını sağlar.
seyir halinde baş taraftan kıça doğru gelen suların direncini azaltıyor bu sayede geminin süratini daha fazla olmasını sağlar.