Yakın Doğu Üniversitesi

Sen öyle diyosan öyledir. Arkadaşlar mehmetçik ölmez YDÜ'yü beğenmiyor, tercih etmeyin :D hadi sana denizcilik hayatında bol şans.

lys puanın devlet üniversitesine tutmuyorsa türkiyedeki özel denizcilik üniversiteleri pahalı geliyorsa ydü tercih edilebilir önce kendinde denizciliği neden tercih ettiğini sorgulamalısın para için yoksa denizcilik ruhu için ikisinide aynı kefeye koyuyorum kendi adıma biri olmadan bir diğeri olmuyor malesef bu hayatta ydü df ye gelirsek yıllık maliyeti 3200 euro herşey dahil yurtta kalmak isterseniz ki bir sene tanıdığınız yoksa kalınabilir yurt ücreti 2000euro tam emin değilim kişi sayısına göre değişiyor askerçocuğu arkadaşlarım var orduevlerinden yararlanıyorlar ayda 340 lira gibi bir ücret ödüyorlar ev kiralarına gelirsek 800 den 1500 liraya kadar kira bedeli değişiyor siterlin yüzünden ortalama ailenden 750 lira gibi bir harçlık seni kimseye muhtaç etmeden yaşamını sağlar ki ailenin isteyeceğide bu olur okuldaki yaşam aktif klüpleri de var adı olan klüpleride var tiyatro fotografçılık güreş gibi kendine katabileceğin sadece adı olan hiçbir faliyeti olmayan klüplerde. fakultedeki eğitim konusunda kalmadan geçen arkadaşlarımda var denizcilik lisesi geçmişi olup başarı gösterenlerde var 8inci 9uncu senesi olan arkadaşlarımda var okulda uzatmayı sadece sen başarabilirsin deu ya geçiş yapan arkadaşlarımda var askas filo yasa filoda zabitan olan stajerken izmit körfezde pilot olarak karşılaştığım bir abi bile var öncelikle iş sende bitiyor herkez kötülemeyi iyi bilir tercih edeceksen ne için tercih ettiğin önemli kumarhanelerden bet salonlarından çıkmayıp okulda 8 senesi olanlarda var. kıbrıstaki hayat tatil köyünden ibaret devlet işleri aksaktır mesailer 4 te biter bankalar 4 te kapanır o açıdan çok kötü bir durum fakultemizde örnek alacağın hocalarda var ben bunun gibi olmak istemem diyeceğinde iyi kötü şahsına uygun eleştiri yapmak sana kalmış vize haftası ders kesimi yoktur vize haftası diye bir şey de yoktur bakış açına göre buda iyide olabilir bir haftaya yığılmaz kötüde olabilir bitsin de bir hafta tr ye kaçayım istersin ailenin varsa sevgilinin yanına staj bulma konusunda diyebilceğim çok şey var ama malum şirketler fazlalık olarak gördükleri için stajyer politikası çoğu şirkette olmadığı için bulmakta zorluk çekebilirsin çeken arkadaşlarım staja çıkamayan arkadaşlarımda var çıkamazsan goc kursuna gidip goc unu alabilirsin bu mesleği tanıdık vasıtasıyla yada ailenden birini örnek alarak şeçtiysen onlar sana yol gösterecektir fakultedeki simulatorler senin neyi nasıl olduğunun farkına vardıracak kadar yeterlidir kendi görüşümce simulator derslerini alana kadar zaten stajını bitirmiş oluyorsun aslını zaten görüp kullanmış oluyorsun fakulte dekanına yapılan yorumlara gelince zaten fakultede okursan neyi nerde nasıl yapacağını bilirsin kafa yorman gereken derslerde var ezberle geç derslerde var hersene sınav sorusu aynı olan hocalarda var hersene farklı sorup bir sınavında 25 soru sorabilen hocalarda var düşün taşın yaşadıklarım bunlar burda yakındoğuyu araştırıyorsan yorumuma bakıp bi kanaat getirebilrsin elbet bir kişinin lafına kanıp kötüleme olmaz takdir senin

Bilmiyorum ama ne ekersen onu biçersin ydu Arkadaşlarımın söylediğine göre uzak dur diyo ben şimdi parayı versem eee sonra benim okulumu uzatırsa ne olacak nasıl olsa senemi heba etmeyeyim diye si.. Öde Suat zengin olsun değil mi 😀

Geç bunları ydu en son çağre olanlarındır bir İTÜ ile DEÜ ile kıyaslama Sakın aman haa orda eğitim veriliyor para için öğrenci bırakılmıyor hiç tırışka ya sizin dekan bile kılpayı kaçırdı diyor İTÜ yü yaa galiba başka bir gezegende yaşıyorlar ydu lular ��

Uzun bir aradan sonra Merhaba arkadaşlar. Ben de bir YDU mezunuyum. Şubat 2013 yılında mezun oldum ve o tarihten itibaren ARKAS dtf de önce 3. zabitlik şimdi ise 2. zabitlik yapmaktayım. Okul için söylenenlerin bazılarına katılıp , bazılarına katılmıyorum. Dekanın radar ekranına girmek istemiyorsanız , hiçbir dersten kalmadan geçin , geçmek için çok çalışın , derse devamsızlık yapmayın ve üniformanızın aparatlarını eksiksiz tamamlamış olarak derse gelin. Tüm içtenliğimle söyleyebilirim ki , sizden nefret bile etse , sınav kağıdınız 95 lik bir kağıtsa , hakkınız neyse onu alırsınız. Ama ola ki bir dersten kaldınız ve ikinci dönem de o dersin bağlantısı var , ve siz ikisini birlikte almak , sene kaybetmemek için dekanın karşısına çıktığınızda işte dekan sizi orada gözüne biliyor. Arkadaşlar biz matematik 102 dersini Ali Denker denen bir adamdan aldık , bilen bilir kendisini. 100 kişi o dersi alıyorsa 20 kişi anca geçerdi kendisinden. İşte bu adam dekanın en sevdiği adamdır. Lakin bu adam bizim dekanı da , denizciliği de bilmeyen bir adamdır. Mühendislik fakültesinde ders veren , ingilizce olarak üçlü integrali anlatan , calculus'ü ingilizce servis eden bir matematik hocasıdır. Ve bu dersin devamı olan mat 201 dersini alabilmeniz için de 102 den geçmiş olmanız gerekmektedir. Bunlar neden önemli ? Çünkü 3. sınıfa kadar ki olan tüm dersleri vermiş ve 12 aylık stajınızı tamamladığınız durumda uzakyol vardiya zabitliği sınavlarına girebilecek hakka haiz duruma geliyorsunuz demek. Dekanın özellikle dikkat kesildiği nokta budur. Belki askeri mantıklıdır , disiplinlidir. Ama şuna inanın kalmadan geçtiğinizde ve başarınız ile gözüne girdiğinizde desteği tamdır. Bunu da yaşayan bilir sadece. Diğer öğretim görevlilerine gelince hepsi uzakyol kaptandır. Hepsi beybabamızdır. İster beğenin , ister beğenmeyin , kitaptan okuyunca tatsızdır ama denizde yaşadıklarını anlatıca ders o zaman heycanlıdır.
Ben okurken büyük kütüphane de raflamacı olarak işe girdim ve mezun olup gidferken raflamacı şef olarak işi bıraktım. Ve saatim yalnızca 3 liraydı :)
Evet suat'a ( okul sahibine ) bir miktar para kazandırdım.... ama okulu bitirerek ve girdiğim sınavlarda başarılı gelerek haiz olduğum ehliyetle bir ev aldım çok şükür :)

ağustos a kadar izindeyim , özelden yazana yardımcı olmak isterim. Selamlar , sevgiler.

Yazık günah millet oraya para yatırıyor euro cinsinden bide sizde biliyorsunuz bende herkes biliyor en son çare orası diye tabi okul bunu biliyor ve yapacağını yapıyor

ben dikey geçişle gittim. Okulun hazırlık atlama sınavında başarılı gelip , fakülteyi de üstten ders alarak 5 yarı dönem yani 2,5 senede tamamladım. Dekan ayağa kalkmıştı , kimse 3 yıldan önce mezun olamaz diye ama dördün ilk döneminde uzakyol vardiya zabitliği sınavlarında girdiğim her sınavı tek seferde geçince dekan vazgeçti uğraşmaktan... Fakülteyi de yüksek şerefle ,
3.69 ortamalı bitirdim zaten. Eğer dersten kalırsanız , zaten tuzağa düşmüş oluyorsunuz. Ben kalmam , oturur çalışırım diyorsanız , gayette rahat bir okul. Güzel güzel mezun olursunuz :)

Yani bir takım kişiler art niyetli oldu oluyorda değil mi tamam okulun iyi tarafları olabilir ama lütfen kötü taraflarınıda söyleyin ki insanlar Bilinçlendin Allah selamet versin

Hayatta herkes dört dörtlük değildir bazen düşebilir bazen Aksa'ya bilirsiniz sizin elinizden tutmalı yol göstermeli tutupta siz söylüyorsunuz zabit olmuşsunuz neden 3 yıldan önce kimse mezun olamaz diyor bu soruyu açıklayın lütfen millet de Bilinçlensin ona göre davransın çünkü yazık anne ve babalar ne şartlarla o parayı ödüyor

Tabii ki her insan aksayabilir , hata yapabilir. Hatalar ve aksamalar biz insanlar için. Ben olabildiğimce şeffaf olarak aktarmaya çalıştım artı ve eksi yanlarını. Kimse yalvarmıyor ki bu okulu tercih edin diye :) Hem okulu tercih ettiğinizde de ben hiç bir şey kazanmayacağım :) Düzenli oturup dersine çalışan birinın aksamadan tamamlaması mümkündür. Aksadığı durumda ise , dekan tarafından düşene bir tekme daha atılacağı bir kesin husustur. Bunu göze alabilen arkadaşlar tercih edebilirler. Devlete giren bir öğrenci de para harcadıktan sonra özel bir okula verilen para kadar harcama yapabilir geniş açılı bakıldığında. İsterse kız arkadaşıyla yer , isterse sinema salonlarında , isterse kahve köşelerinde... Lakin kıbrıs'ta okuyorsanız ve dar gelirli bir ailenin evladıysanız elinizdeki parayla yetinip , geçinmenin ne denli hassas bir şey olduğunu daha iyi öğreniyorsunuz. Ben ilk yılımın sonunda dokuz eylül'le temasa geçtim , not ortalamam da tutuyordu , fakat özel sebeplerden kaldım. İyi ki de kalmışım diyorum. Farklı bir yetişme sanatı oldu bana kıbrıs'taki öğrencilik yıllarım. Dediğim gibi büyük kütüphane de raflamacı şef olarak çalıştığımda saatim 3 tl 'ye çalışıyordum ve haftada bir 00:00-08:00 vardiyasında çalışmak zorunda kalıp , 09:30 da da ders başı yapıyordum. Hee nedir , yüksek denizcilik mezunu kardeşimiz radar'dan mevki koyamazken , ben hedefeyle double bearing yapıp haritaya mevki koyuyordum. Tamamen kişisel beceri , gayret ve özveri... İşte günümüz denizciliğinde okulların geldiği / verdiği eğitim bu. Her şey kişiye bağlı okul yalan. Olayı bir soru - cevap şekline dönüştürdüm istemeden... Buna çokta vaktim yok ve konunun bu şekilde uzamasına da gönlüm yok. Umarım mezun yahut okuyan arkadaşlarda kendi şahsına münhasır görüşlerini de paylaşırlar da ona göre tercih edecek kardeşler iyice değerlendirdikten sonra nihai kararı verebilirler.
dip not : eğer seçebiliyorsanız , denizcilik dışında bir bölüm seçmenizi tavsiye ederim. Selametler.

Arkadaşlar bakınız ydu bir ticaret hane olarak bakıyor Sak'ın gitmeyin adamlar biliyor denizcilik okulunun en çağresi sömürdükçe sömürüyorlar düşünün ki tek dereden kaldınız 350 euro ödüyorsunuz ki kaldı ki yukarıdaki zabit Abinin söylediği gibi dekan da bir tekme vuruyor diyor bunu bazıları da yapıyor orda Sak'ın tuzağa düşmeyin dikkatli olun bu okul böyle beyler hazırlıklı olun paranız Boşa gitmesin

Orda kapalı Kapılar ardında bir takım ali Cengiz oyunları Yapılıyor orda mat 2 dersinden notların dekan Tarafından değiştirildiğini biliyoruz neden mi para tatlı geliyor çok

Geri