Uzun bir aradan sonra Merhaba arkadaşlar. Ben de bir YDU mezunuyum. Şubat 2013 yılında mezun oldum ve o tarihten itibaren ARKAS dtf de önce 3. zabitlik şimdi ise 2. zabitlik yapmaktayım. Okul için söylenenlerin bazılarına katılıp , bazılarına katılmıyorum. Dekanın radar ekranına girmek istemiyorsanız , hiçbir dersten kalmadan geçin , geçmek için çok çalışın , derse devamsızlık yapmayın ve üniformanızın aparatlarını eksiksiz tamamlamış olarak derse gelin. Tüm içtenliğimle söyleyebilirim ki , sizden nefret bile etse , sınav kağıdınız 95 lik bir kağıtsa , hakkınız neyse onu alırsınız. Ama ola ki bir dersten kaldınız ve ikinci dönem de o dersin bağlantısı var , ve siz ikisini birlikte almak , sene kaybetmemek için dekanın karşısına çıktığınızda işte dekan sizi orada gözüne biliyor. Arkadaşlar biz matematik 102 dersini Ali Denker denen bir adamdan aldık , bilen bilir kendisini. 100 kişi o dersi alıyorsa 20 kişi anca geçerdi kendisinden. İşte bu adam dekanın en sevdiği adamdır. Lakin bu adam bizim dekanı da , denizciliği de bilmeyen bir adamdır. Mühendislik fakültesinde ders veren , ingilizce olarak üçlü integrali anlatan , calculus'ü ingilizce servis eden bir matematik hocasıdır. Ve bu dersin devamı olan mat 201 dersini alabilmeniz için de 102 den geçmiş olmanız gerekmektedir. Bunlar neden önemli ? Çünkü 3. sınıfa kadar ki olan tüm dersleri vermiş ve 12 aylık stajınızı tamamladığınız durumda uzakyol vardiya zabitliği sınavlarına girebilecek hakka haiz duruma geliyorsunuz demek. Dekanın özellikle dikkat kesildiği nokta budur. Belki askeri mantıklıdır , disiplinlidir. Ama şuna inanın kalmadan geçtiğinizde ve başarınız ile gözüne girdiğinizde desteği tamdır. Bunu da yaşayan bilir sadece. Diğer öğretim görevlilerine gelince hepsi uzakyol kaptandır. Hepsi beybabamızdır. İster beğenin , ister beğenmeyin , kitaptan okuyunca tatsızdır ama denizde yaşadıklarını anlatıca ders o zaman heycanlıdır.
Ben okurken büyük kütüphane de raflamacı olarak işe girdim ve mezun olup gidferken raflamacı şef olarak işi bıraktım. Ve saatim yalnızca 3 liraydı

Evet suat'a ( okul sahibine ) bir miktar para kazandırdım.... ama okulu bitirerek ve girdiğim sınavlarda başarılı gelerek haiz olduğum ehliyetle bir ev aldım çok şükür
ağustos a kadar izindeyim , özelden yazana yardımcı olmak isterim. Selamlar , sevgiler.